Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amin Skov anholdt for brandstiftelse på egen restaurant

Sydøstjyllands Politi har anholdt og sigtet ejeren af Vejlegården for brandstiftelse på hans egen restaurant.

Amin Skov.
Amin Skov.

Danmarks mest omtalte restauratør, Amin Skov, er ifølge Sydøstjyllands Politi for kort tid siden blevet anholdt og sigtet for at have sat ild til sin egen restaurant. Det skriver bt.dk.

Amin Skov blev fundet bevidstløs, forslået og røgforgiftet uden for sin brændende restaurant, Vejlegården, i Vejle natten til 21. december sidste år.

Siden har han gentagne gange forklaret, at han blev overfaldet og slået ud af to mænd, som efterfølgende efterlod ham til flammerne, men den historie, mener politiet, er løgn fra ende til anden.

Politet: Amin Skov gav sig selv blåt øje

Ifølge sigtelsen var det således Amin Skov selv, der hældte brændbare væsker ud flere steder i den landskendte restaurant i et forsøg på at brænde stedet ned.

Et gangareal blev svært brandskadet, og flere baglokaler blev dækket af sod, men selve restaurationen og køkkenet er stort set urørt af ildens hærgen. Et billede, som dog kunne have været væsentligt anderledes, hvis en 11 kilos gasflaske anbragt i den udbrændte gang var eksploderet i varmen.

Holder politiets sigtelse stik, har Amin Skov ved samme lejlighed påført sig selv et blåt øje og en række store blå og gule slagmærker på kroppen. Sandsynligvis for at underbygge forklaringen om et overfald. Så sent som fredag i sidste uge overdragede Amin Skov således selv en række billeder af mærkerne til BT som bevis.

Retsmedicinsk udredning støtter sigtelsen mod Skov

Politiet mener imidlertid ikke, at de blå, røde og gule blodudtrædninger dokumenterer noget. Skaderne er umiddelbart efter branden blevet fotograferet og vurderet af en retsmediciner, uden at det har rokket ved konklusionen om, at Amin Skov selv førte tændstikken natten til 21. december.

Amin Skov og Restaurant Vejlegården blev landskendt i 2012, da fagforeningen 3F indledte en blokade mod spisestedet i protest mod en overenskomst indgået med den »gule« fagforening Krifa. Konflikten eskalerede i sommerens løb og har udløst dødstrusler mod både restauratøren og modparterne hos 3F.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.