Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amerikansk militær belønner dansk oberst

Oberst René Andersen modtager en Bronze Star for sit arbejde i Afghanistan. Medaljen er en af det amerikanske militærs højeste udmærkelser.

Den amerikanske bronzestjerne, den fjerdehøjeste udmærkelse i USAs militær, hænger nu på brystet af den danske oberst René Andersen.

Obersten modtog søndag medaljen ved en ceremoni i Afghanistans hovedstad, Kabul. Udmærkelsen tildeles René Andersen for hans arbejde med at implementere den afghanske grundlov.

- Det var en stor overraskelse, jeg vidste slet ikke, at den blev givet til udenlandske officerer, siger obersten, der også er uddannet jurist, i et interview på forsvarets hjemmeside.

René Andersen har gennem de seneste ni måneder været udstationeret i Afghanistan som næstkommanderende i en sektion, der arbejder med at indføre den nye grundlov. Her har han spillet en central rolle for, at afghanerne har en stigende tillid til deres lands fremtid, som det hedder i begrundelsen for at tildele ham Bronze Star-medaljen.

- Jeg er stolt over, at vi som danske officerer er absolut på højde med amerikansk personel. Men vi kan lære af deres erfaring, eftersom de har været i krig i mange flere år end os, siger oberst René Andersen.

Bronzestjernen tildeles for »heroisk eller fortjenstfuld præstation eller tjeneste«, og foruden amerikansk militærpersonel gives den til udenlandske soldater, der tjener sammen med USAs militær.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.