Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Amager-skole lukker ned efter risiko for sammenstyrt

Lergravsparkens Skole på Amager er lukket ned, da en renovering har gjort skolen så følsom over for vindstød, at den risikerer at styrte sammen. 400 elever bliver flyttet andre steder hen.

I omegnen af 400 skoleelever fra Amager skal de næste fire måneder gå i skole andre steder, efter Lergravsparkens Skole er blevet lukket ned.

I forbindelse med arbejdet med at rejse en tilbygning har myndighederne opdaget, at skolen er så ustabil, at den risikerer at brase sammen, hvis det blæser mere end 12 sekundmeter, skriver TV2 Lorry.

»Af sikkerhedsmæssige årsager har vi valgt at rømme bygningen totalt, for vi vil jo nødig have, at vores børn kommer til skade,« siger skoleleder Torben Vorstrup til TV2 Lorry.

Ustabiliteten er opstået efter, at skolen fra 2009 til 2011 gennemgik en større renovering, hvor der blev lavet hul i alle de tværgående og bærende vægge, skriver TV2 Lorry.

I forbindelse med den nye renovering har myndighederne undersøgt bygningens struktur, og kort før jul overbragte man så skoleledelsen de dårlige nyheder.

Rasmus Lassen, som er konstitueret byggechef i Byggeri København, siger til TV2 Lorry, at man nu vil sætte turbo på renoveringsarbejdet og sætte ekstra betonvægge ind. Han gør det samtidig klart, at der kan komme et efterspil med de entreprenører, der var ansvarlige for renoveringen tilbage i 2009.

»Nu løser vi først problemet, så må vi bagefter se, hvem der har ansvaret,« siger Rasmus Lassen til TV2 Lorry.

Det ventes, at det vil tage fire måneder at gøre skolen sikker igen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.