Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alternativet: strafnedsættelse og praktikpladser til bandemedlemmer

Alternativets bandeudspil indeholder blandt andet forslag om, at bandemedlemmer skal tilbydes strafnedsættelse for at hjælpe politiet og forrang til praktikpladser.

Arkivfoto. Alternativets bandeudspil indeholder blandt andet forslag om, at bandemedlemmer skal tilbydes strafnedsættelse for at hjælpe politiet og forrang til praktikpladser. 
Arkivfoto. Alternativets bandeudspil indeholder blandt andet forslag om, at bandemedlemmer skal tilbydes strafnedsættelse for at hjælpe politiet og forrang til praktikpladser. 

Mere gulerod og færre hårde straffe. Det er linjen i Alternativets udspil til initiativer, der skal bekæmpe banderne, som DR P4 København har fået indsigt i.

Blandt de konkrete punkter foreslår Alternativet blandt andet en et-årig periode, hvor der kan gives strafnedsættelse til bandemedlemmer, der hjælper politiet med at opklare forbrydelser begået af andre bandemedlemmer.

»Vi tror det kan have en god effekt i for alvor at rydde op i banderne. Straffene er blevet hævet igen og igen, og imens er banderne bare blevet værre, så vi er nødt til at tage andre midler i brug,« siger Alternativets retsordfører Josefine Fock til DR P4 København.

Samtidig vil Alternativet styrke exit-indsatserne for de bandemedlemmer, der hjælper politiet. Men forslaget om at slække på straffen møder skepsis hos Dansk Folkeparti.

»Man skal være utrolig varsom med at tage det redskab i brug, og det er ikke i den her situation, jeg ønsker at gøre det. Vi er nødt til at sikre, at når folk skyder i gaderne, så får de en hård straf,« siger DF's retsordfører Peter Kofoed Poulsen til DR P4 København.

Hos Venstre mener retsordfører Preben Bang Henriksen, at der allerede er tilstrækkelig mulighed for at slække straffen for folk, der hjælper politiet:

»Det kan vi allerede i dag i Straffeloven. Om det skal udvides til en længere strafnedsættelse kommer an på, hvordan systemet fungerer i dag,« siger han til DR P4 København.

Til gengæld hæfter han sig ved at andet element i Alternativets bandeudspil. Det drejer sig om forslaget om, at bandemedlemmer og unge i forhøjet risiko for at blive bandemedlemmer skal have særlig adgang til praktikpladser og tilbydes skræddersyede 'fast track' uddannelsesforløb.

»Det er helt hen i skoven. Vi skal ikke signalere at det at være bandemedlem, eller at være på vej til det, giver forrang til noget som helst.«

Udover strafnedsættelse og forrang til praktikpladser vil Alternativet droppe grænsekontrollen og indsatsen over for tiggeri. Det skal frigøre ressourcer til den øgede indsats mod banderne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.