Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Allerslev: Jeg betaler 17.316 kroner tilbage for fødselsdagsreception

Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, betaler nu penge tilbage fra sin fødselsdagsrecpetion. Det sker imens hun er under kritik for at have afholdt bryllupsreception.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, betaler nu penge tilbage fra sin fødselsdagsrecpetion. Det sker imens hun er under kritik for at have afholdt bryllupsreception.

Beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev betaler 17.316,25 kroner tilbage for maden til en fødselsdagsreception, som hun holdt i 2014 i forbindelse med sin 30 års-fødselsdag.

Det skriver hun i en mail til BT.

Betalingen kommer, efter at BT i løbet af ugen har søgt om aktindsigt i kommunens udgifter til hendes fødselsdagsreception, som fandt sted den 15. august  2014.

Om arrangementet skriver Anna Mee Allerslev:

'Sekretariatet fulgte reglerne for officielle, offentlige runde fødselsdagsreceptioner. Derfor sendte de ikke regning videre dengang. Men jeg har i dag betalt for forplejningen kr. 17.316, 25 til receptionen, da jeg ikke vil have, at dette kommer til at skygge for mit politiske virke. Det er min beslutning, men jeg forventer ikke, at mine kollegaer, der har fulgt reglerne lige som mig, betaler for deres officielle arrangementer'.

Hun tilføjer, at fødselsdagen var åben, annonceret og offentlig tilgængelig.

'Og udgifterne har udgifterne været tilgængelige for alle på Københavns Kommunes hjemmeside siden afholdelsen i 2014,' skriver Anna Mee Allerslev.

Tilbagebetalingen kommer efter, at BT i går kunne fortælle, at Københavns Kommune kritiseres for at låne den gamle Rådhushal kvit og frit til Anna Mee Allerslevs bryllup i august måned.

For andre mennesker ville et tilsvarende arrangement koste 65.000 kr., som er dagstaksten for at låne Rådhushallen.

Københavns Kommune forsvarer den favorable ordning for politikerne med, at det er en administrativ praksis, som har udviklet sig gennem årene efter en uformel drøftelse mellem politikerne på Rådhuset.

Forvaltningseksperter har dog over for BT slået fast, at den uformelle drøftelse – som kommune kalder en administrativ praksis – at er i strid med reglerne om politikernes brug af lokalet.

BT er i besiddelse af en oversigt over Anna Mee Allerslevs fødselsdagsreception, der foregik i lokalet, der hedder Hovedkassen. Af den fremgår det, at der skulle komme mellem 150 og 400 personer og fejre borgmesteren.

Gæsterne kunne se frem til en eksotisk menu, der blandt andet bestod af små libanesiske marinerede grillspyd med okse og lammekød, små sprøde pakker med krydret kyllingefyld fra Marokko, libanesiske minipizzaer med kød og tranebær. Der blev desuden budt på kage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.