Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aller lover »uhindret adgang« til Se og Hør-undersøgelse

Aller-koncernen giver advokat og revisor frie hænder til at »afdække alle eventuelle ulovligheder« i Se og Hør-sagen. Medarbejdere bliver dog ikke tvunget til at medvirke.

Aller Media.
Aller Media.

Aller-koncernen vælger at åbne alle arkiver for den uvildige undersøgelse af Se og Hørs påståede brug af personfølsomme kreditkortoplysninger fra kendte og kongelige danskere.

Helt præcist skal undersøgelsen afdække »hvorvidt, der blandt nuværende eller tidligere ansatte i organisationen er gjort brug af oplysninger, der kan vurderes, at være ulovligt tilvejebragte og i hvilket omfang, der blandt de pågældende medarbejdere, uanset deres placering i koncernen, har været kendskab hertil og kendskab til mulig betaling for de meddelte oplysninger«.

Det fremgår af kommissoriet for undersøgelsen, som Aller-koncernen har valgt at offentliggøre fredag eftermiddag.

Aller-koncernen understreger, at undersøgerne får uhindret adgang til alt materiale, der er i Aller-koncernens besiddelse. Det er dog op til Allers medarbejdere at afgøre, om de har lyst til at medvirke i undersøgelsen.

Et af anklagepunkterne, som i pressen har været fremført mod den såkaldte »tys tys-kilde«, er, at han er blevet betalt med sorte penge af Se og Hør for at lække de fortrolige oplysninger fra Nets. Dét skal den uvildige undersøgelse se nærmere på, blandt andet ved at forsøge at identificere betalingerne.

Advokat Henrik Stagetorn leder og gennemfører undersøgelsen i samarbejde med statsautoriseret revisor Mikkel Sthyr. Ifølge Aller får Henrik Stagetorn frie hænder til at »afdække alle eventuelle ulovligheder.«

Sideløbende med Allers egen, uvildige undersøgelse er sagen også ved at blive efterforsket af Københavns Vestegns Politi. Her er mistanken, at Se og Hør fra 2007 til 2012 har købt fortrolige kreditkortoplysninger om blandt andre kendte og kongelige fra en IBM-ansat medarbejder i Nets.

Den såkaldte »tys tys-kilde« er allerede blevet sigtet for at have skaffet sig adgang til andre folks oplysninger, og politiet forventer, at sigte flere personer i sagen.

Torsdag meddelte formanden for Aller Fonden, juraprofessor Linda Nielsen, at hun trak sig fra posten med øjeblikkelig virkning. Årsagen var, at den uvildige undersøgelse - i hendes øjne - langt fra var omfattende nok.

»Henset til den omfattende kritik af forholdene på Se og Hør, der er blevet fremsat, har jeg den holdning, at en fyldestgørende undersøgelse heraf bør omfatte væsentligt flere forhold, end der på nuværende tidspunkt er lagt op til,« skriver hun i en pressemeddelelse.

Linda Nielsen tilføjer, at hun derfor ikke »samvittighedsfuldt kan fortsætte som bestyrelsesformand.«

Resten af bestyrelsen i ejerfonden bag Aller-koncernen stillede sig dog »helt uforstående overfor« Linda Nielsens kritik, skrev de i en opfølgende pressemeddelelse udsendt gennem PR-firmaet Burson-Marsteller.

I slutningen af næste uge vil Henrik Stagetorn oplyse, hvornår resultaterne af undersøgelsen ventes at være klar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.