Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alle børn udskrevet efter at have drukket kølervæske

15 børn og deres forældre blev fredag tilbudt samtaler med en psykolog for at bearbejde hændelsen.

Horsens. Alle 14 børn, der torsdag blev indlagt på hospitalet efter at have drukket kølervæske, er kommet hjem igen.

Det oplyser Tanja Nyborg, direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune.

- Alle børn er udskrevet, og de har det godt, siger hun.

Fredag klokken 14 blev der holdt et møde på Horsens Byskole for forældre til de pågældende børn. Også en psykolog og politi var til stede ved mødet, hvor torsdagens forløb blev snakket igennem.

Tanja Nyborg var ikke selv til stede på mødet. Men ifølge hendes oplysninger var der ros fra forældrene for kommunens håndtering af sagen.

- Mødet gik godt. Det var et positivt møde, og vi er rigtig glade for, at forældrene har givet en tilbagemelding om, at vi som kommune har reageret både hurtigt og godt.

- Så der var overordnet en ret rolig stemning på det her møde, siger Tanja Nyborg.

Mødet var arrangeret, fordi der skete en forveksling torsdag, da en 6. klasse på Horsens Byskole skulle have en forfriskning. I stedet for saft blev vandet blandet sammen med kølervæske.

I alt 15 elever, der havde drukket den opblandede kølervæske, blev bragt til tre forskellige sygehuse til observation og behandling for forgiftning. 14 blev indlagt.

Kommunen beder fremadrettet ledere på skolerne om at drøfte i skolebestyrelserne, om retningslinjerne for at modtage mad og drikke fra private skal ændres.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.