Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alkoholikerbørn skal også have behandlingsgaranti

Organisationen Blå Kors afleverer mandag et forslag til sundhedsminister Astrid Krag om, at børn af alkoholikere skal have ret til behandling ligesom deres forældre.

Tomme ølflasker....
Tomme ølflasker....

Når mor eller far er alkoholiker, kan det have alvorlige konsekvenser for børnene og give dem ar på sjælen. Mere end 120.000 danske børn lever lige nu i en familie med alkoholmisbrug, men i modsætning til deres forældre har disse børn ikke ret til behandling.

Det vil Blå Kors gerne lave om på, og den sociale organisation afleverer derfor mandag et forslag om en behandlingsgaranti til børn af alkoholmisbrugere til sundhedsminister Astrid Krag (SF).

- Vi mener ikke, det kan være rigtigt, at børn af alkoholikere skal betale prisen for deres forældres misbrug to gange. Første gang i løbet af deres opvækst, hvor de gang på gang svigtes af deres forældre, og anden gang når de senere i livet så skal betale for at gå til psykolog for at få behandlet sårene, siger generalsekretær i Blå Kors, Christian Bjerre.

Organisationen foreslår at give alkoholikerbørn præcis den samme ret til gratis behandling og hjælp, som deres forældre med misbrug selv har, og forslaget er underskrevet af 9.367 borgere.

Det er tragiske tal fra Sundhedsstyrelsen, der har fået Blå Kors til at skride til handling, for børn af alkoholikere er overrepræsenteret i statistikkerne, når det gælder selvmordsforsøg, psykiatriske problemer, anbringelser og egne misbrugsproblemer.

- Hårdt og brutalt kan man sige, at vi i virkeligheden slet ikke har råd til at lade være med at hjælpe disse unge mennesker. Et barn i en familie med alkoholproblemer koster hvert år kommunen 30.000-50.000 kroner mere end et barn fra en familie uden alkoholmisbrug. For de penge kan man hjælpe rigtig mange, siger Christian Bjerre og opfodrer politikerne til at »lytte til hjertet og pengepungen«,

Blå Kors indleverer lovforslaget til Astrid Krag på en konference om hjælp til børn af alkoholikere på Ørestad Gymnasium mandag formiddag. Konferencen har overskriften »Børn skal være børn«, og flere politikere deltager i en debat, hvor det skal diskuteres, hvordan børn af misbrugere hjælpes bedst muligt. Deltagerne er foruden sundhedsministeren blandt andet sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen (S), familieordfører Mette Hjermind Dencker (DF), psykiatriordfører Jane Heitmann (V), sundhedsborgmester i Københavns Kommune Ninna Thomsen (SF) og borgmester i Rebild Kommune samt formand for KLs social- og sundhedsudvalg, Anny Winther (V).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.