Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alarmtelefonen får kritik: Droppede at sende ambulance til blødende mand, der endte med at drukne

Vidner ringede efter en ambulance til fortumlet mand med kvæstelser. Men de fik nej, fordi han sagde til dem, at han selv ville finde hjem. Så druknede han.

En »grundig samtale« mellem en stærkt blødende og formentlig beruset 61-årig mand - der endte med at drukne - og 112 var ikke nok.

Ikke kun, fordi manden vaklede videre ud i natten og endte med at drukne i et vandreservoir, hvor han blev fundet dagen efter. Men også, fordi akter i sagen nu viser, at den paramediciner, der sad ved 112-telefonen den nat i januar 2015, ikke selv spurgte Jørgen Kihle Christensen, om han havde behov for en ambulance.

I stedet lod 112 vidnerne stille ham det spørgsmål. Det skriver Politiken.

Det er »ikke i overensstemmelse med Dansk Indeks for Akuthjælp«, som er reglerne for personale ved en akuttelefon, vurderer Styrelsen for Patientsikkerhed.

Paramedicineren »... burde have reageret på de observationer, der blev foretaget af indringeren (den person, der slog alarm, red.)«, fastslår Styrelsen for Patientsikkerhed, der fortsætter:

»Indringeren oplyste, at Jørgen Kihle Christensen ikke ønskede hjælp, men han blev ikke tilbudt eller spurgt herom af paramedicineren«.

Styrelsen skriver også, at 112-telefonvagten »burde have sendt en ambulance i tvivlstilfælde«.

Region Hovedstaden har ellers fastholdt, at det ikke var en fejl, at telefonvagten afviste at sende en ambulance til 61-årige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.