Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Akuttelefonen mangler stadig at ansætte læger

De Konservative trækker nu sundhedsminister Astrid Krag (SF) i samråd om akuttelefonen, og kalder ordningen »uforsvarlig«.

Det er ikke sikkert, at man kan få fat i en fastansat læge, når man ringer til akuttelefonen 1813 i Region Hovedstaden. I november sagde akuttelefonens enhedschef Peter Gjersøe ellers til metroxpress, at han havde et »begrundet håb« om, at samtlige 44 læge-årsværk ville være besat, når akuttelefonen gik i luften nytårsnat.

Men håbet brast. Metroxpress har ikke kunnet få oplyst, hvor mange af de 44 årsværk akuttelefonen mangler at besætte. Men Freddy Lippert, direktør for akutberedskabet, oplyser, at otte ansøgere skal til samtale i denne uge, og at regionen stadig har et aktivt jobopslag med et udefineret antal stillinger, som udløber i dag.

Syge og tilskadekomne kan dog være ganske trygge, mener Freddy Lippert. De manglende læger dækkes nemlig ind af lægevikarer fra et vikarbureau.

»De fleste er læger med vagtlæge-erfaring. Så kvaliteten er der ikke noget at udsætte på,« siger han.

Det er Jørgen Rem, praktiserende læge og tidligere direktør for den nu nedlagte vagtlæge-funktion, meget uenig i.

»Det er yderst bekymrende. Lægerne på akuttelefonen får jo ikke noget fælles fodslag, når mange vagter må besættes af vikarer. Den fælles forståelse af de faglige retningslinjer går jo tabt,« siger Jørgen Rem og tilføjer:

»Jeg er ikke ude på at jage en skræk i livet på borgerne, men det er meget utrygt. Den faglige kamp (mellem den gamle vagtlægefunktion og regionen, red.) er overstået. Det handler om patienternes sikkerhed. Noget skal der ske, for 1813 fungerer ikke.«

De Konservative trækker nu sundhedsminister Astrid Krag (SF) i samråd om akuttelefonen, og kalder ordningen »uforsvarlig«.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.