Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Akutjob går ikke til langtidsledige

Ud af 105 akutjob er kun 41 blevet besat af personer, der står til at miste dagpengene. Det viser, at akutjobbene ikke løser problemet, lyder det fra Enhedslisten.

Det er langt fra alle de nye akutjob, der går til de personer, som de er tiltænkt - langtidsledige, som er i fare for at miste dagpengene efter nytår.

En rundringning, som Jyllands-Posten har foretaget til virksomheder, der var blandt de første til at slå akutjob op, viser, at under halvdelen er blevet besat af såkaldt udfaldstruede personer. Det drejer sig om 41 ud af 105 undersøgte job.

Resultatet af stikprøvekontrollen kommer ikke bag på Enhedslisten.

. Det bekræfter, at problemet ikke bliver løst med akutjobordningen, siger gruppeformand Per Clausen (Ø) til Jyllands-Posten.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) hæfter sig ved, at 41 langtidsledige er kommet i arbejde.

- Der er ingen sikkerhed for, at de havde fået de job, hvis ikke vi havde lavet akutjobordningen, siger hun til avisen.

Rundspørgen viser også, at flere arbejdsgivere ikke har fået en eneste ansøgning fra udfaldstruede dagpengemodtagere. Det kommer bag på beskæftigelsesministeren.

- Hvis man eksempelvis er elektriker, og der er et akutjob som elektriker et andet sted i Danmark, så bør man selvfølgelig søge det, siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.