Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aktivister protesterer mod skifergas-boringer

Frederikshavn Kommune svigter, når den ikke griber ind i prøveboringen af skifergas, som overskrider reglerne, mener en aktivistgruppe, som nu vil blokere for boringerne i Nordjylland.

Det er ikke gået helt efter aftalen med opsætningen af det boretårn, som skal bore efter skifergas i Dybvad i Nordjylland.

Det mener aktivistgruppen Bloker Boretårnet, som i en pressemeddelelse fredag udlægger, at energiselskabet Total, som står for prøveboringerne, allerede de første dage - siden projektet blev igangsat tirsdag - har overtrådt reglerne flere gange.

»Total begyndte tirsdag 31. marts at opsætte boretårnet, som skal bruges til prøveboringen efter skifergas i Nordjylland. Allerede fra klokken 4.00 om morgenen begyndte Total at køre lastbiler ind på pladsen, på trods af at de ikke har tilladelse til det før klokken 6.00. I går (torsdag, red.) brød Total igen aftalen med kommunen, da flere lastbiler ankom, og de arbejdede på pladsen på en helligdag,« står det i en pressemeddelelse.

Beboere i området har ifølge pressemeddelelsen politianmeldt Total, fordi de ikke mener, at selskabet overholder aftalen med kommunen, som går på, at »etablering af borepladsen« kun må foregå mellem 7.00 og 18.00 på hverdage og i tidsrummet fra 7.00 til 14.00 på lørdage, hvorimod selve skifergasboringerne må foregå døgnet rundt.

Fra Bloker Boretårnet lyder det:

»Men denne gang ville Frederikshavn Kommune ikke gribe ind, da de var enige med Total om, at der ikke længere er tale om en etablering af borepladsen, men en prøveboring.«

Protestgruppen vil fra næste uge blokere arbejdet med skifergas-prøveboringer, oplyser gruppen i pressemeddelelsen.

»Vi indkalder til blokering af Totals arbejde i Nordjylland med civil ulydighed, fordi konsekvenserne ved at lade være er for store. Vi kan ikke tillade, at Total åbner muligheden for udvinding af skifergas i Danmark. Læserbreve, høringssvar og demonstrationer er åbenbart ikke nok. Hvis politikerne ikke er villige til at tage det eneste acceptable valg og stoppe al yderligere udvinding af fossil energi, må vi i stedet blokere for at det kommer til at ske,”« siger Winston Nielsen fra Bloker Boretårnet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.