Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Akademikere skal undervise i skolen

En ny uddannelse skal fra august sende akademikere ud for at undervise i de danske folkeskoler. Lærerforening er skeptisk.

Danske skolelever kan fra august opleve at blive undervist af en kandidatstuderende.

En ny meritlæreruddannelse for akademikere gør det nemlig muligt for de universitetsstuderende at arbejde og undervise på en række folkeskoler, skriver Jyllands-Posten.

I alt er 30 akademikere blevet optaget på det første hold for akademiker-lærere, som organisationen Teach First står bag i samarbejde med professionshøjskolen Metropol i København.

Flere skoler har meddelt, at de er interesserede i at ansætte og uddanne en af de unge studerende, men det ifølge Teach First målet, at alle skoler i 2020 skal have mulighed for at ansætte akademikere.

Idéen bag projektet er, at akademikerne uddannes i fag, hvor skolerne mangler lærere - blandt andet fysik, kemi, matematik og visse sprogfag.

Formanden for det uddannelsespolitiske udvalg i Danmarks Lærerforening, Bjørn Hansen, undrer sig over, at de danske kommuner ikke hellere ønsker at efteruddanne lærerne.

»Dette er et opgør med den del af folkeskolens formålsparagraf, der handler om, at skolen også skal skabe dannede og livsduelige mennesker. Det er jo netop en stor del af det, man lærer på en læreruddannelsen. Jeg vil opfordre skoleledere til at tænke sig meget nøje om, inden de ansætter et »wild card«, som disse kandidater er, frem for en læreruddannet,« siger han til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.