Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aflytning fælder seks mænd for hvidvask for millioner

Ifølge politiet er kantine- og rengøringsfolk i vidt omfang blevet aflønnet sort. Seks personer er anholdt.

København. Bagmandspolitiet har mandag slået til mod et netværk af personer, der er under mistanke for kædesvig og hvidvask i millionklassen.

Ifølge Bagmandspolitiet er der tale om en nøje koordineret aktion, der fandt sted præcis klokken 11. Seks personer blev anholdt. Samtidig med anholdelserne er 13 forskellige adresser i københavnsområdet blevet ransaget.

Det oplyser fungerende politiinspektør Thomas Anderskov Riis fra Bagmandspolitiet, hvis formelle navn er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).

- Skatte- og afgiftskriminalitet underminerer sammenhængskraften i vores samfund, og det er desværre et område, som ser ud til at være et stigende problem. Det er derfor også et af vores fokusområder, siger Thomas Anderskov Riis i en skriftlig kommentar.

Det er politiets opfattelse, at de anholdte har stået bag en virksomhed, der har leveret serviceydelser som eksempelvis rengøring og kantinedrift. Virksomheden mistænkes for i vidt omfang at have aflønnet sine medarbejdere sort.

- Vi har igennem det sidste halve års tid fulgt de pågældende personer meget tæt med blandt andet aflytninger og overvågning.

- Sagen er et eksempel på, at vi i Bagmandspolitiet også i sager om skat og moms er begyndt at benytte os af den type efterforskningsmetoder, som man normalt forbinder med eksempelvis narkokriminalitet, siger Thomas Anderskov Riis.

De anholdte er alle mænd i alderen 25 til 60 år.

To af dem anser Bagmandspolitiet for at være bagmændene bag kriminaliteten, og de forventes fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.