Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afghanske tolke får mulighed for at få genoptaget deres sager

Ifølge avisen Information får flere af de afghanske tolke, der har fået afslag på hjælp fra Danmark, nu mulighed for at få genoptaget deres sager.

De fik i første gang afslag på deres sager, men nu har en række afghanere, der arbejdede som tolke for de danske styrker, fået mulighed for at få genoptaget deres sager. Det oplyser Forsvarsministeriet ifølge Information.

Der er hidtil 15 tolke, der enten har været eller er indkaldt til fornyet samtale med henblik på at afgøre, om deres sager skal genoptages, oplyser ministeriet. Det svarer til omkring en tredjedel af de 42 tolke, der oprindeligt fik afslag.

To af de 15 har på nuværende tidspunkt fået deres sager genoptaget og er blevet bevilget økonomisk støtte til at flytte til et mindre farligt område af Afghanistan.

Forsvarsministeriet oplyser til Information, at alle tolke, der efter at have fået afslag har henvendt sig igen, har fået tilbudt en samtale med de danske myndigheder med henblik på at vurdere, om deres sager skal genoptages.

Den nye mulighed for de afghanske tolker kommer som følge af en aftale indgået af et bredt flertal i Folketinget. Hjælpen kan eksempelvis bestå i adgang til at søge asyl i Danmark eller støtte til en lokal løsning i Afghanistan, skriver Information.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.