Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afbrændingsforbud gælder nu i 26 danske kommuner

Tirsdag er der i yderligere 15 kommuner blevet indført et afbrændingsforbud på grund af tørke.

København. Det er nu forbudt at tænde et bål i naturen eller brænde haveaffald eller halm af i 26 danske kommuner.

Tirsdag er 15 kommuner blevet tilføjet listen over kommuner med afbrændingsforbud.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen.

- Det er vigtigt, at man holder sig orienteret på beredskabets hjemmeside og selvfølgelig være særligt opmærksom, når man er i naturen og har med ild at gøre - uanset om det gælder cigaretter, ukrudtsbrændere eller bål, siger Mads Dalgaard, forebyggelsesekspert i Beredskabsstyrelsen.

Et afbrændingsforbud kan ud over forbud mod bål og afbrænding af eksempelvis haveaffald også omfatte generel brug af åben ild herunder også brug af ukrudtsbrænder og rygning i naturen. Det varierer fra kommune til kommune.

Det er tilladt at bruge en grill, hvis den står på et underlag, der ikke kan brænde.

Overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde.

Grundlovsdag har Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Herning, Hillerød, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer og Viborg Kommune indført et afbrændingsforbud.

Der er samtidig afbrændingsforbud i Billund, Bornholm, Favrskov, Fredericia, Kolding, Middelfart, Norddjurs, Randers, Syddjurs, Vejen og Vejle Kommune.

Dele af Randbøl Hede nær Billund blev for nylig raseret af en naturbrand.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.