Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ældresagen ønsker bedre information om fejlpakket medicin

Ældresagen undrer sig over, at Lægemiddelstyrelsen ikke har vejledt kommunerne bedre om fejlpakning af piller.

Lægemiddelstyrelsen. Axel Heides Gade. 2300 Kbh S
Lægemiddelstyrelsen. Axel Heides Gade. 2300 Kbh S

Ældresagen undrer sig over, at Lægemiddelstyrelsen ikke har vejledt kommunerne bedre om fejlpakning af piller.

Lægemiddelstyrelsen skulle have givet kommunerne en mere grundig vejledning i, hvordan de skulle håndtere sagen om fejlpakning af det smertestillende lægemiddel Pamol.

Det mener Michael Teit Nielsen, der er underdirektør hos Ældresagen.

Torsdag oplyste medicinalproducenten Takeda Pharma, at pakker med Pamol også indeholdt Ibutemin på 600 milligram, som er et andet smertestillende lægemiddel.

Derfor udsendte Lægemiddelstyrelsen en pressemeddelelse. Den henvendte sig til læger, apoteker og patienter.

Men Michael Teit Nielsen undrer sig over, at Lægemiddelstyrelsen ikke har gjort mere i forhold til at informere kommunerne om, hvordan de skal forholde sig.

- Når en stor kommune som Esbjerg Kommune føler sig nødsaget til selv at rykke ud med næsten blå blink til de små hjem, så kunne Lægemiddelstyrelsen godt have givet en mere grundig vejledning, siger han.

Michael Teit Nielsen henviser til, at Esbjerg Kommune valgte at tage ud til næsten 2000 borgere, der får Pamol.

Han ønsker, at Lægemiddelstyrelsen bliver mere klar i mælet om, hvad den har tænkt sig at gøre fremover i lignende situationer.

Sektionsleder hos Lægemiddelstyrelsen Frank Bøgh Madsen siger, at de konkrete sager vurderes ud fra, hvor slemt det står til.

- Umiddelbart har vi fulgt de procedurer, som vi synes var relevante i forhold til den risiko, der er i denne sag.

- Men når vi hører fra Esbjerg Kommune, at de ikke synes, at de har været informeret korrekt, så er det selvfølgelig noget, vi skal kigge på, siger han.

Derfor vil Lægemiddelstyrelsen overveje at tilpasse sin procedure, når det kommer til at informere kommunerne om forveksling af medicin.

- I den forbindelse har vi tænkt os at tage kontakt til Kommunernes Landsforening, siger Frank Bøgh Madsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.