Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ældres pilleforbrug kan skyldes ensomhed

Det er bekymrende, at forbruget af depressionspiller blandt ældre er så højt, som det er. Fagfolk frygter, at pillerne dækker over blandt andet ensomhed.

For næsten hver fjerde over 80 år er antidepressiv medicin hverdagskost, og dermed er forbruget cirka tre gange så højt som blandt den øvrige befolkning. Ældresagen frygter, at depressionspillerne dækker over andre problemer. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Selvfølgelig opstår der kriser hos ældre mennesker, som oplever dødsfald, sygdom og ensomhed. Men det skal ikke håndteres med vanedannende depressionsmedicin med masser af bivirkninger, siger konsulent Margrethe Kähler fra Ældresagen til avisen.

Også Psykiatrifonden mener, det er betænkeligt med et så højt forbrug hos de ældre.

- Det tyder på, at det i højere grad er et mentalt sundhedsproblem end et psykiatrisk sundhedsproblem, siger formand Anne Lindhardt til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) erkender, at stigningen i brugen af antidepressiv medicin blandt ældre tyder på, at »vi som samfund har et problem, og at vi måske for ofte griber til de lette løsninger«, hedder det i en skriftlig kommentar til avisen. Her gør ministeren samtidig opmærksom på, at ministeriet har udarbejdet forebyggelsespakker til kommunerne og er på vej med initiativer, som kan støtte brugen af dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.