Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ældre mænd har den højeste selvmordsrate i Danmark

Ældre mænd er den gruppe, der har den højeste selvmordsrate i Danmark. Eksperter mener, at kommunernes indsats for at forebygge er for ringe.

Siden 1980 er antallet af selvmord i Danmark mere end halveret fra 1600 til 600 om året. Gruppen af ældre mænd over 80 stadig er stadig den med den højeste selvmordsrate, og det er bekymrende, mener psykolog og leder af Enhed for Selvmordsforebyggelse på Aalborg Universitet Jan-Henrik Winsløv ifølge Jyllands-Posten.

»Når man i årevis har kendt til, at den her gruppe er en højrisikogruppe, er det for dårligt, at der ikke bliver gjort mere,« siger han til avisen.

Selvmordsraten, der angiver antallet af selvmord pr 100.000, lå i 2013 på 11 i gennemsnit, mens den for 80-84-årige mænd lå på 37 og for 63 for mænd på 85 og derover.

Ph.d. og seniorforsker Annette Erlangsen har forsket i ældre mænd og selvmord, og hun peger på de skjulte depressioner, som mange ældre mænd har, som en af årsagerne til problemet, skriver Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.