Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ældre bør tilbydes samtaler om døden

Folk over 65 skal kunne få en samtale med deres læge om døden, foreslår næstformand i Etisk Råd.

En ting er fælles for alle, døden, men den er omgærdet med frygt og tabuer.

Derfor foreslår næstformanden for Etisk Råd, Gorm Greisen ifølge Kristeligt Dagblad, at alle ældre hvert femte år tilbydes en samtale om netop det at dø.

Samtalen kan dreje sig om den ældre skal forsøges genoplivet, hvis vedkommende pludseligt falder om, og hvad der skal ske, hvis de får et slagtilfælde.

Den såkaldt profylaktiske dødssamtale skal foregå mellem den enkelte og vedkommendes praktiserende læge.

»Lægen kan tage hul på den snak om døden, som mange synes er svær, for døden er trist, og for nogle bliver det sværere at tale om den, jo tættere de kommer på den,« siger Gorm Greisen til avisen.

Chefkonsulent i Ældre Ssagen, Margrethe Kähler siger til Kristeligt Dagblad, at den type samtaler er en fremragende ide.

»Samfundets dødsangst piner mange ældre, fordi de skal bære døden og tankerne om at skulle dø selv,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.