Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ægteskab hjælper mod hjerteanfald

Sidder der en vielsesring på fingeren, så er der større chance for at overleve et hjerteanfald, viser ny stor undersøgelse

Hvad der da ikke er blevet sagt af spydigheder om ægteskab gennem tiderne. Alle fra tegneseriestriber over komikere til politikere har gjort sig morsomme på ægtepagtens bekostning. Således skulle den svenske forfatter August Strindberg have sagt, at bryllupsrejsen allerede er det første forsøg på at undslippe ægteskabet.

Men som bekendt er intet så skidt, at det ikke er godt for noget.

Et nyt, stort studie blandt finske mænd og kvinder viser, at der er en markant større risiko for at dø af et hjerteanfald, hvis man er ugift. For de 35-64-årige er der mellem 60 og 168 procent større chance for at være i live en måned efter sit anfald, hvis man er gift. Det skriver European Journal of Preventive Cardiology.

Det har ikke nogen indflydelse på overlevelseschancerne, om man er fraskilt, så man kan altså ikke få det bedste fra hjertekuren og singlelivet ved at opløse sit ægteskab i utide.

Forskerne bag undersøgelsen er langt fra sikre på, hvad sammenhængen mellem ægteskab og overlevelse skyldes, men peger på flere forskellige faktorer.

Det kan blandt andet ikke udelukkes, at de hjerteanfaldsramte er ugifte netop på grund af deres dårlige helbred. Desuden påpeger forskerne, at gifte mænd og kvinder har et bedre socialt liv, der kan have indflydelse på deres overordnende sundhed.

"Vi må også antage, at der hurtigere og oftere bliver ringet efter hjælp, hvis man er gift og bor sammen," siger doktor Aino Lammintausta fra Turku University Hospital i Finland.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.