Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ægtepar finder 11 tyske miner under et væltet træ

På en gåtur fredag aften fandt et ægtepar 11 betonminer fra Anden Verdenskrig i Astrup ved Haderslev.

I foråret 2012 blev Danmarks sidste minefelt med miner fra 2 verdenskrig ryddet. Det foregik på Skallingen på Vestkysten. Nu er der blevet fundet 11 miner ved Haderslev, dog ufarlige.
I foråret 2012 blev Danmarks sidste minefelt med miner fra 2 verdenskrig ryddet. Det foregik på Skallingen på Vestkysten. Nu er der blevet fundet 11 miner ved Haderslev, dog ufarlige.

I en plantage ved Haderslev fik et ægtepar sig fredag aften en overraskelse, da de opdagede adskillige gamle miner under et væltet træ.

Der blev fundet 11 betonminer i alt, og de viste sig at stamme fra den tyske besættelse under Anden Verdenskrig. Det fortæller vagtchef Torben Møller fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

»Da de er ude at gå en tur, bliver de opmærksomme på et væltet træ, og under det træ er der nogle genstande, som de går hen og kigger på.«

»De synes, det ligner nogle miner eller håndgranater, og det foruroliger dem selvfølgelig lidt,« siger Torben Møller.

En politipatrulje ankom derefter til plantagen for at besigtige og fotografere fundet, og Forsvarets Ammunitionsryddere blev tilkaldt for at fjerne og destruere det, der viste sig at være ganske ufarlige betonminer.

»Tilsyneladende er sprængsatserne pillet ud. Teorien er, at man har ryddet minerne og i den forbindelse taget sprængstoffet ud af dem.«

»Så det er egentlig bare betonskallerne, der er smidt i et hul og måske dækket med jord. Og så er der i tidens løb vokset et træ op,« siger vagtchef Torben Møller.

Der er efter Anden Verdenskrig ryddet mange miner i området nær Haderslev.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.