Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ægtepar dropper testamente og særeje

Kun få danskere laver testamente eller forholder sig til, hvordan formuen skal deles, hvis de bliver skilt.

Mere end halvdelen af danskerne bliver skilt. Flere bliver det endda flere gange i livet. Og det ligger helt fast, at vi alle skal dø på et tidspunkt. Alligevel lever vi som om, at vi ikke bliver skilt - og aldrig dør.

Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Danske Familieadvokater.


Ifølge undersøgelsen har kun syv procent af danskerne aftalt særeje i deres ægteskab og dermed taget stilling til, hvordan formuen skal deles, hvis de bliver skilt. Hele 91 procent ved slet ikke, hvad særeje vil sige.

Undersøgelsen viser desuden, at det kun er et fåtal af danskerne, der opretter testamenter.

93 procent svarer godt nok, at de finder det meget vigtigt at vide, hvordan de og deres partner er stillet, hvis den ene af dem pludselig dør.

81 procent har ikke lavet testamente

Alligevel har 81 procent af alle danskere ikke oprettet et testamente. Enten fordi de aldrig har skænket arv en tanke. Fordi de ikke kan lide at tænke på døden, eller fordi de er sunde og raske og derfor synes, det er irrelevant.

- Begge dele er et meget stort problem. Vi ser hver dag ulykkelige eksempler på mennesker, der - ud over at de er i dyb sorg - må forholde sig til, at familien måske er nødt til at gå fra hus og hjem, fordi den afdøde ægtefælle eller partner ikke har sørget for et testamente, siger formand for Danske Familieadvokater Anja Cordes.

- Vi ser også mareridtsagtige skilsmissesager, hvor den ene eller anden part er i chok, når de finder ud af, hvordan de står i forhold til en formuedeling.

Mandag satte familieadvokaterne derfor oplysningskampagnen "Når kærlighed gør blind" i gang, som skal få danskerne til at vågne op.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.