Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Æggetyv skal i fængsel

En fugleavler fra Viborg får en bøde for at stjæle 225 æg fra vilde grågæs i et naturreservat. Manden skal desuden 30 dage i fængsel.

ARKIVFOTO. Tre Grågæs (Anser anser) foran en flok Bramgæs (Branta leucopsis) i Margrethekog i marsken, Sønderjylland, tidlig morgen onsdag den 19. oktober 2005.
ARKIVFOTO. Tre Grågæs (Anser anser) foran en flok Bramgæs (Branta leucopsis) i Margrethekog i marsken, Sønderjylland, tidlig morgen onsdag den 19. oktober 2005.

Det koster en fugleavler fra Løvel ved Viborg en bøde på 5.000 kroner og en tillægsstraf på 30 dages fængsel at han 14. april 2011 indsamlede 225 æg fra grågæs i det nordjyske naturreservat Vejlerne. Manden fik også frakendt sit kørekort i seks måneder, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Med til at gøre dommen så relativt hård er, at fugleavleren også blev fundet skyldig i vild kørsel, der bragte andre i fare under flugten hjem til Løvel, for besiddelse af ulovlig ammunition og for brug af ulovlige vildtfælder.

Dommen blev afsagt ved Retten i Viborg i april 2012, men den blev anket af både den tiltalte og anklagemyndigheden, og det var meningen, at sagen skulle have kørt ved Vestre Landsret i Viborg mandag. Sagen blev imidlertid hævet, fordi først fugleavleren og siden statsadvokaten opgav anken.

Det vil sige, at byrettens dom står ved magt. Fængselstraffen på de 30 dage er en tillægsstraf til en straf på 30 dages fængsel, som han fik i marts sidste år i en ankedom i Vestre Landsret. Her blev han kendt skyldig i i flere tilfælde at forhindre myndighederne i at udføre kontrol på ejendommen.

Mandens forsvarer, advokat Gert Dyrn fra Forsvarsadvokaterne, forklarer, at han og fugleavleren blev enige om at trække anken tilbage ud fra en vurdering af mulighederne for at få et andret resultat i landsretten.

- Det er en vurdering af, at de væsentlige forhold, der bærer straffen, er forhold, som han formentlig også vil blive dømt for i landsretten. Der er en række andre forhold, hvor afgørelsen måske kunne være blevet en anden, men som ikke har den store indflydelse på straffen. Det er en kold og kynisk vurdering af, at vi ikke mener, at der er grund til at fortsætte længere. Det har også noget med omkostningerne at gøre. Derfor valgte vi at droppe den, siger Gert Dyrn til Viborg Stifts Folkeblad.

Det var lokale beboere ved Vejlerne, der fik mistanke til, at fugleavleren fra Løvel indsamlede æg. De forsøgte at stoppe ham og hans søn, der var med på turen, men de to mænd tog flugten fra stedet i bil. Forfølgerne kørte efter dem, og undervejs vendte fugleavleren sin firehjulstrækker og kørte mod forfølgerne, så de måtte trække helt ud i rabatten for at undvige.

Da æggetyven blev stoppet af politiet, konstaterede betjentene, at æggene stadig var varme. Ved retssagen forklarede fugleavleren, at han og hans søn havde købt æggene af en ukendt mand på en rasteplads i nærheden af Vejlerne, og at de derefter var gået en tur i området med rygsækkene med vildgæsæg på ryggen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.