Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

AE: Løntørke er ingen jobgaranti

En nulløsning i lønforhandlingerne giver ingen garanti for, at du kan beholde dit job, advarer Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Mere end halvdelen af de danske lønmodtagere melder sig klar til at arbejde igennem de næste fire år uden lønstigninger. De frygter at miste deres job og håber, at tilbageholdenhed ved lønforhandlingsbordet kan give dem mere jobsikkerhed.

Men det skal de ikke regne med, lyder meldingen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

- Der har været en debat, som betyder, at mange lønmodtagere tror, at de kan beholde deres job, hvis bare de går ned i løn eller bliver på deres løn. Men man skal se på årsagerne til krisen, siger AE-direktør Lars Andersen.

- Der er ikke gang i det private forbrug, i boliginvesteringer og i investeringerne generelt, og det problem løser en nullønsstigning jo ikke, forklarer han.

Lars Andersen understreger, at virksomhederne ikke nødvendigvis har nogen interesse i at skære ned på antallet af medarbejdere.

- De har et ønske om at sælge og tjene nogle penge, men de har ikke så meget at lave, når der ikke er gang i forbruget og investeringerne. Og det ændrer ikke meget på det, at vi holder lønnen uændret, siger han.

I en meningsmåling, som Rambøll/Analyse har lavet for Jyllands-Posten, svarer 53,8 procent af de adspurgte, at de er klar til ikke at få lønforhøjelse »i for eksempel fire år«, selv om det forringer reallønnen. 39,4 procent vil ikke gå med til det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.