Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advokat ryger ud af firma efter sigtelse for bedrageri

TVC Advokatfirma afvikler samarbejdet med Erbil Kaya, fordi politiet har rejst sigtelse om salærkrav.

Det er Retten på Frederiksberg, som advokat Erbil Kaya og en kollega ifølge en sigtelse har forsøgt at bedrage. Begge nægter sig skyldige. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Det er Retten på Frederiksberg, som advokat Erbil Kaya og en kollega ifølge en sigtelse har forsøgt at bedrage. Begge nægter sig skyldige. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)

En advokat mister sin position i TVC Advokatfirma, efter at det er kommet frem, at politiet sigter ham for forsøg på bedrageri og for embedsmisbrug.

Firmaet har besluttet at afvikle samarbejdet med Erbil Kaya, der er partner, oplyser firmaet på sin hjemmeside torsdag.

Erbil Kaya nægter sig skyldig. Og TVC Advokatfirma understreger, at firmaet med beslutningen ikke har vurderet, om han er skyldig.

"Sagen herom må gå sin gang hos politi, anklagemyndighed og eventuelt domstole," hedder det.

At samarbejdet afvikles, skyldes "konstateringen af sigtelsen, idet advokatfirmaet er bekendt med, at advokat Erbil Kaya tidligere har overtrådt advokatetiske regler og er idømt bøder herfor."

Københavns Politi har også rejst sigtelse mod en ansat advokat, Mads Kramme. Konsekvenserne for ham vil først blive bedømt, "såfremt der rejses tiltale ved byretten og her fældes dom," udtaler TVC Advokatfirma.

Firmaet er et af landets største, når det gælder straffesager. Dets absolutte frontfigur er Michael Juul Eriksen.

Politiets sigtelse blev omtalt af Ritzau onsdag, og torsdag kom så firmaets beslutning.

Efterforskningen bygger oven på et forløb, som allerede har været vurderet af Advokatnævnet, og som har udløst bøder til begge på 20.000 kroner.

Såvel Erbil Kaya som kollegaen krævede salærer for arbejde, de ikke havde udført, fastslog nævnet. Dermed overtrådte de groft god advokatskik.

Begge advokater bad Retten på Frederiksberg om et acontosalær, da de var beskikket som forsvarere i en stor hælerisag.

De oplyste til retten, at de havde deltaget i otte retsmøder i sagskomplekset. Kravet var 128.081 kroner plus moms for "overværelse" af retsmøderne.

Imidlertid havde den ene slet ikke sat sine ben i retslokalet de otte dage. Og Erbil Kaya havde kun overværet et enkelt retsmøde. I stedet havde én fuldmægtig fra firmaet repræsenteret begge advokater ved syv retsmøder.

Erbil Kaya har virket som forsvarer de seneste syv år og har møderet for Højesteret. På advokatfirmaets hjemmeside har man kunnet læse, at han "er en af landets mest foretrukne forsvarsadvokater."

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.