Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advokat for misbrugte søstre: Frifindelse er skuffende

Esbjerg Kommune skal ikke betale erstatning til tre søster, der i 2007, 2008 og 2010 blev seksuelt misbrugt.

Arkivfoto. Vestre Landsret
Arkivfoto. Vestre Landsret

Det er ærgerligt, at tre seksuelt misbrugte søstre fra Esbjerg ikke bliver tildelt en erstatning af kommunen for ikke at have reageret på underretninger.

Det mener Helle Hald, der er advokat for de tre misbrugte piger fra Esbjerg, efter at Vestre Landsret mandag har frikendt Esbjerg Kommune.

»Jeg er da selvfølgelig vildt skuffet. Når det er sagt, skal vi have nærlæst dommen, og så skal vi overveje, om det er noget, vi vil gå videre med,« siger hun.

Advokaten tilføjer, at hun er glad for, at landsretten har foretaget en grundig vurdering af sagen.

Pigerne krævede hver 50.000 kroner i erstatning fra kommunen for ikke at have grebet ind og sat en stopper for sexkrænkelserne, der stod på i 2007, 2008 og 2010.

I dommen bemærker landsretten dog, at kommunen har skortet på tilsynet og undersøgelser af forholdene hos gerningsmandens egen familie. Og netop det element er vigtigt, mener Helle Hald.

»Der har været nogle udfordringer i gerningsmandens egen familie, og her mener landsretten, at kommunen burde have iværksat nogle flere undersøgelser.«

Hvis Helle Hald sammen med sine klienter vil gå videre med sagen, kan man bede Procesbevillingsnævnet om at kigge på sagen.

Hvis nævnet mener, at sagen har en principiel karakter, kan den behandles i Højesteret.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.