Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advokat er dødtræt af kæmpe forsinkelse i straffesag

Sag mod fem sjællandske mænd har ligget stille i Københavns Byret i 30 måneder. Advokat forlanger afklaring.

Gravemaskiner, betonknusere, mørtelværk og andre maskiner blev leaset i en kriminel trafik, påstår anklagemyndigheden i stor straffesag (arkivfoto). Free/Www.colourbox.com
Gravemaskiner, betonknusere, mørtelværk og andre maskiner blev leaset i en kriminel trafik, påstår anklagemyndigheden i stor straffesag (arkivfoto). Free/Www.colourbox.com

En straffesag om grov svindel i et entreprenørselskab samler støv i Københavns Byret.

Gang på gang har retten udsat den såkaldte hovedforhandling. Forsinkelsen i sagen om det kollapsede FH Byg Aps. er nu oppe på to et halvt år.

Endnu er anklageskriftet ikke blevet læst op, selv om det efter planen skulle være sket i januar 2015.

Men nu har forsvareren for én af de fem tiltalte mistet tålmodigheden. Han beder byretten om at tage affære.

- Jeg har anmodet retten om at udskille sagen mod én af de tiltalte, så vi kan komme i gang, siger advokat Christian Laubjerg fra Slagelse.

Det er sygemeldinger fra denne ene tiltalte, BH, der er 47 år og fra Nordvestsjælland, som har sat sagen i stå. Han har haft såkaldt lovligt forfald.

Forsinkelsen og uvisheden om sagens gang påvirker Christian Laubjergs klient.

- Hele hans liv og især hans arbejdsliv er blevet sat på stand-by. Det har stor betydning for ham at vide, fra hvornår han skal sidde to dage om ugen i Københavns Byret. Det er en slags handlingslammelse, siger advokaten.

Efter planen vil det tage cirka 30 uger at gennemføre sagen mod de fem tiltalte, der bor rundt om på Sjælland. I alt drejer anklageskriftet sig om svindel for cirka 90 millioner kroner.

Den sygemeldte BH udpeges i anklageskriftet som hovedmanden, mens de øvrige er tiltalt for mindre beløb.

I modsætning til de fire andre er han også anklaget for grov afpresning, som skal være stået på i fire år. Offeret kan dog ikke føres som vidne. Han tog sit eget liv i marts 2013. BH nægter sig skyldig.

Ifølge loven må sager mod flere personer kun lægges sammen, hvis det kan ske uden væsentlig ulempe.

- Den betingelse er efter min opfattelse faldet bort, siger Christian Laubjerg.

Påstanden fra anklagemyndigheden er, at FH Byg Aps leasede gravemaskiner, mørtelværk, betonknusere og andre maskiner i en heftig trafik, selv om de fleste maskiner ikke fandtes i virkeligheden. Dermed blev leasingselskaberne bedraget, lyder det.

I den kommende uge holder byretten endnu et møde om sagens skæbne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.