Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advokat dropper Det Islamiske Trossamfund på grund af trusler

Det Islamiske Trossamfunds advokat dropper på grund af trusler at repræsentere trossamfundet i fem sager, hvor blandt andre politikere og en debattør bliver beskyldt for at være kommet med injurier mod trossamfundet.

Det Islamiske Trossamfund mener, at politikere, en debattør og en radiostation er kommet med injurierende udtalelser. Det Islamiske Trossamfund står blandt andet bag moskeen på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, hvor billedet her er fra. Foto: David Leth Williams
Det Islamiske Trossamfund mener, at politikere, en debattør og en radiostation er kommet med injurierende udtalelser. Det Islamiske Trossamfund står blandt andet bag moskeen på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter, hvor billedet her er fra. Foto: David Leth Williams

Det Islamiske Trossamfund (DIT) får brug for en ny advokat i sagerne mod en række politikere, en radiostation og en debattør.

Trossamfundets advokat, Poul Hauch Fenger, har nemlig meddelt, at han ikke længere vil repræsentere DIT i de i alt fem sager. Han oplyser til DR, at han opsiger samarbejdet på grund af trusler »af en sådan karakter, at jeg ikke længere ønsker at engagere mig i sagen for Islamisk Trossamfund«.

»Det er en beklagelig situation, enhver har ret til et forsvar, men jeg kan ikke acceptere, at trusler skal være et af mine arbejdsvilkår,« siger advokat Poul Hauch Fenger til DR.

DIT mener, at tre politikere fra Københavns Kommune samt Radio 24syv og debattøren Geeti Amiri er kommet med injurierende udtalelser om såvel trossamfundet som en af dets gæsteprædikanter, den omstridte, engelske imam Haitham al-Haddad.

Advokaten har på vegne af trossamfundet skrevet til de fem og oplyst, at det er villigt til at indgå forlig, hvis de vil trække deres udsagn tilbage, betale sagsomkostningerne og aflevere 10.000 kroner i kompensation. Gør de ikke det, vil han udtage stævning for injurier.

Advokaten ønsker ikke at uddybe sin beslutning over for Berlingske. Poul Hauch Fenger har tidligere repræsenteret DIT i en sag mod netop Berlingske om et udsagn bragt i avisen om Haitham al-Haddad. En sag, der endte med, at Berlingske indgik forlig og betalte 10.000 kroner samt sagsomkostninger.

»Dummebøder«

Berlingske kunne i januar beskrive, hvordan DIT havde sendt forligsskrivelser med blandt andet pengekravene til de københavnske politikere Lars Aslan Rasmussen (S), Cecilia Lonning-Skovgaard (V) og kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF). Skrivelser som Lars Aslan Rasmussen i gårsdagens Berlingske beskrev som »dummebøder«.

Hverken politikerne, Geeti Amiri eller Radio 24syv har planer om at indgå forlig med DIT.

Carl Christian Ebbesen konstaterer, at DIT og advokaten »var begyndt at skyde på alt og alle«.

»Jeg håber da, at det, at han nu har trukket sig, betyder, at de indstiller skydningen og i stedet deltager i debatten på baggrund af de almindelige demokratiske spilleregler. Hvis de mener, jeg tager fejl, så kom dog og sig det. Det der med advokat, det er en uskik,« siger borgmesteren:

»Jeg håber, det her giver dem anledning til at revidere deres strategi.«

Lars Aslan Rasmussen taler om »et mærkeligt forløb, hvor advokaten trækker sig, nu, hvor der kommer så meget fokus på sagen«.

»Men det et meget ubehageligt med trusler. Det har jeg selv været ude for flere gange,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Det er ikke lykkedes Berlingske at få en kommentar fra Det Islamiske Trossamfund.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.