Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advokat anklaget for at lave millionregninger uden grund

Advokat Susanne Fryland, del af sagen mod Johan Schlüter Advokatfirma, sendte store regninger til klient.

Arkivfoto: Advokat Susanne Fryland er anklaget for at have udstedt regninger for "oprettelse af tv-kanaler" til kunden Filmkopi for over fem millioner kroner.
Arkivfoto: Advokat Susanne Fryland er anklaget for at have udstedt regninger for "oprettelse af tv-kanaler" til kunden Filmkopi for over fem millioner kroner.

Som led i den store sag om bedrageri for over 100 millioner kroner begået af advokater, der stod for indkrævning og fordeling af rettigheder til film og tv, står en af de anklagede særskilt tiltalt at have udskrevet uretmæssige regninger.

Advokat Susanne Fryland, der håndterede fordelingen som direktør for Registrering Danmark, er anklaget for at have udstedt regninger for "oprettelse af tv-kanaler" til kunden Filmkopi for over fem millioner kroner.

Men ifølge anklagemyndigheden var det ikke berettiget. Under retssagen blev der fremlagt e-mails skrevet af hende.

Samlet er der tale om to fakturaer. Den første på omkring to millioner kroner. For denne fremlagde anklagemyndigheden følgende udveksling mellem Susanne Fryland og en medarbejder:

»Vil du ikke lave en faktura til Filmnet. Det samlede beløb skal sendes til JSA (Johan Schlüter Advokatfirma, red.) hurtigst muligt.«

Medarbejderen svarer:

»Der er ikke flere penge i Filmnet, lånt til CAB (et af de pågældende selskaber, red.). Kan du omformulere til Filmkopi?«

Det gør Susanne Fryland.

Den anden faktura er på omkring tre millioner kroner. Her lyder udvekslingen, startende med medarbejderen:

»Hej Sus. Jeg bliver nødt til at gå 12.30 i dag. Registrering Danmark skal bruge to millioner mandag til moms.«

Susanne Fryland svarer hurtigt:

»Hej Klaus, lav en regning til Filmkopi på registrering af nye kanaler.«

Susanne Fryland er også anklaget for at have givet lån til sig selv fra Registrering Danmark til sine selskaber Fryland Rideudstyr og Fryland Trade & Marketing.

Hele sagen omhandler den i kulturkredse kendte advokat Johan Schlüter. Han stod i årevis sammen med Susanne Fryland for at inddrage og fordele rettighedspenge.

Men i 2014 blev Producentforeningen mistænksomme grundet nogle store administrationshonorarer. Nu står Johan Schlüter og Susanne Fryland anklaget for at have bedraget deres kunder for mere end 100 millioner kroner.

Alle nægter sig skyldige.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.