Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advarsel mod falske NemID-mails

Digitaliseringsstyrelsen advarer om, at flere falske mails er i omløb, som forsøger at lokke oplysninger ud af NemID-brugere.

Er du NemID-bruger, skal du være ekstra påpasselig, når du tjekker din mail for tiden.

Digitaliseringsstyrelsen advarer mandag om, at flere såkaldte phishing-mails er i omløb. Her forsøger IT-kriminelle at lokke oplysninger om bruger-ID og adgangskode ud af NemID-brugerne. I nogle tilfælde forsøger de kriminelle også at få brugerne til at uploade et billede af nøglekortet.

Modtager man en mail med opfordringer til at videregive sine oplysninger, skal man under ingen omstændigheder følge anvisningerne, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen. Og man skal »absolut« ikke følge linket i mailen eller indtaste oplysninger på den falske hjemmeside, der henvises til.

Afsenderen på e-mailen står som »NemID«, og nederst i mailen er Digitaliseringsstyrelsen angivet som afsender.

»Denne e-mail er hverken afsendt fra NemID eller Digitaliseringsstyrelsen og bør straks slettes,« lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Får IT-kriminelle fat i dit NemID og dine login-oplysninger, kan de blandt andet få adgang til dine bankoplysninger, optage et lån eller melde en flytning.

Er du gået i fælden og har fulgt anvisningerne i den falske mail, skal du omgående spærre dit NemID. Det kan du enten gøre på NemIDs hjemmeside eller ved at ringe på telefon 72 24 70 10.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.