Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advarsel: Isen er stadig tynd

Isen på mange søer er stadig ikke stabil nok til, at man kan gå ud på den og skøjte på den. Det fortæller Rådet for Større Badesikkerhed, som også oplyser om, at der vanker bøder, hvis man overtræder sikkerhedsreglerne.

Isen er usikker
Isen er usikker

Mens isen nogle steder i Danmark er godkendt til at fare ud på med skøjter på fødderne, er der andre steder, hvor man stadig skal passe på. Rådet for Større Badesikkerhed advarer om, at isen er tyndere, end man tror.

Selv om isen ikke er godkendt til at gå ud på, er der mange, der bliver fristede af det frosne vand. Og det er ifølge rådet et stort problem, fordi folk ikke kender den fare, de bringer sig selv i.

Specielt skal man være opmærksom, når man de kommende dage vover sig af sted på tilfrosne søer, for der er ændringer i vejret mod mere varme.

Derfor er rådets løftede pegefinger, at man skal blive på land med fast grund under fødderne, med mindre kommunen har skiltet med godkendelse. Og er der nogle, der overtræder reglerne, kan det betyde en bøde.

Ifølge sn.dk oplyser Nordsjællands Politi, at det koster 1.000 kroner at gå ud på is, der ikke er godkendt til at færdes på. Politiet har de seneste dage gentagne gange måttet jage børn og unge væk fra søerne og fra Roskilde Fjord, men bøderne kan være en effektiv stopper for vovehalsene.

For at tjekke hvilke søer, der har fået god fra myndighederne, kan man gå ind på kommunernes hjemmesider.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.