Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Adskillige anholdte ved demonstrationer i København

50 personer er fredag aften tilbageholdt af Københavns Politi i forbindelse med Gaza-demonstrationer i København.

På Christiansborg slotsplads var demonstrationen arrangeret af pro-israelske foreninger som blev mødt af pro-palæstinensiske moddemonstranter.
På Christiansborg slotsplads var demonstrationen arrangeret af pro-israelske foreninger som blev mødt af pro-palæstinensiske moddemonstranter.

Politiet har anholdt en stor gruppe personer, som har skabt uro på Rådhuspladsen og ved Gammeltorv i hjertet af København fredag aften ved 17.30-tiden.

- Vi har anholdt 16 personer på Rådhuspladsen. De har lavet ballade og kastet med kanonslag, og flere af dem var maskerede, siger vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, Henrik Møller Jakobsen til bt.dk.

- Som jeg har fået det oplyst, er der ikke nogen, der er kommet til skade, siger politiinspektøren.

Der er anmeldt demonstrationer på Christiansborg Slotsplads og Rådhuspladsen, men om de hører til en af demonstrationerne, ved politiet ikke på nuværende tidspunkt.

Også andetsteds i København er der problemer med unge mænd, som kaster med kanonslag.

- Vi ved ikke, hvem de er, men de er set kaste kanonslag ud fra en bil flere steder i byen. Blandt andet på Nørrebro, fortæller vagtchef hos Københavns Politi, Henrik Brix, til bt.dk.

Indtil videre er der ingen kommet til skade, men politiet tager situationen alvorligt.

- Det kan være ganske alvorligt, hvis et kanonslag eksploderer tæt på én. Vi har ikke fået nogle anmeldelser om skader. Der er dog nogle, som er blevet ganske forskrækkede, siger Henrik Brix.

Ifølge politiet tyder det ikke på, at de kanonslags-kastende unge har tilknytning til nogle af demonstrationerne i hovedstaden.

Der er ikke umiddelbart sammenhæng mellem de to kanonslags-sager.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.