Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aarhus vil spare millioner på snerydningen

Aarhus Kommune sparer ni millioner kroner på vintertjenesten. Det kommer til at ramme alle, lyder det fra kommunen.

Trafikanter i og omkring Aarhus kan godt forberede sig på dårligere snerydning fremover. Politikerne vil nemlig spare ni millioner kroner på vintertjenesten, og det svarer til cirka en fjerdedel af det samlede budget.

- Det kommer til at kunne mærkes af trafikanterne. Vores indstilling har så været, at det i videst muligt omfang ikke skal berøre de strækninger, hvor der er mange trafikanter, siger rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay (V), til P4 Østjylland.

Hun understreger, at hun ikke finder besparelserne fornuftige, men at hun vil nu implementere dem efter et ønske fra flertallet i Aarhus Byråd.

Afdelingsingeniør i Aarhus Kommunes afdeling for Trafik og Veje, Jens Bruun, siger, at alle kommer til at mærke besparelserne:

- Det kommer til at ramme bredt, kan man sige. Både trafikanterne på de større veje og de mindre veje, siger han til P4 Østjylland.

Vognmændene, som Aarhus Kommune har hyret til at bekæmpe sneen, er utilfredse med politikernes spareøvelse. De har nemlig kontrakt med kommunen frem til april 2014, og vognmændene er ikke indstillet på at give afkald på noget, de har kontrakt på.

- Det bliver ikke på os, de skal spare ni millioner kroner. Vi har kontrakt til en sæson mere. De kan vente, til den udløber, siger Jørgen Buhl, formand for Østjyllands Vognmandsforening, til Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.