Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aarhus' største plejehjemsfirma går konkurs

Det private hjemmehjælpsfirma Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. Mere end 1000 borgere i Aarhus er uden hjælp.

Arkivfoto. 1100 borgere i Aarhus Kommune står tirsdag uden hjælp til plejeopgaver, rengøring og indkøb.
Arkivfoto. 1100 borgere i Aarhus Kommune står tirsdag uden hjælp til plejeopgaver, rengøring og indkøb.

1100 borgere i Aarhus Kommune står tirsdag uden hjælp til plejeopgaver, rengøring og indkøb.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse. Det sker, fordi det private hjemmehjælpsfirma Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs.

300 mennesker får hjælp til plejeopgaver af firmaet, mens 800 får praktisk hjælp som rengøring, indkøb og tøjvask.

Aarhus Kommune vil gøre alt for, at de borgere, som står uden pleje, vil få hjælp. Det siger Jette Skive, som er rådmand for Sundhed og Omsorg.

»Det er en meget ærgerlig situation for de berørte ældre mennesker, som har valgt leverandøren og er vant til at se kendte ansigter i hjemmet,« siger hun.

»Vi gør en kraftanstrengelse for, at folk hurtigst muligt får hjælp fra kommunen i stedet. Vi hjælper i første omgang særligt dem, som skal have personlig pleje.«

Hjemmehjælpen A/S udfører også hjemmehjælp i Københavns Kommune og i Frederiksberg Kommune. Det står der på firmaets hjemmeside. Det er uvist, om der også er borgere i de kommuner, som bliver berørt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.