Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aarhus skal betale for farlig rist ved skoledør

Rengøringsassistent faldt ned i dyb kælderskakt, da risten vippede. Landsret ændrer byretsdom.

Dommerne i Vestre Landsret har et andet syn på en erstatningssag fra Aarhus (arkivfoto). Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau
Dommerne i Vestre Landsret har et andet syn på en erstatningssag fra Aarhus (arkivfoto). Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau

Det kommer til at koste Aarhus Kommune mere end en kvart million kroner, at man havde brugt en farlig rist foran en udgangsdør på Virupskolen i Hjortshøj.

Vestre Landsret har netop dømt kommunen til at betale erstatning til en rengøringsassistent, der i sommeren 2012 trådte ud på dørristen, som ikke lå ordentligt fast.

I modsætning til byretten mener landsretten, at Aarhus Kommune uden saglig grund havde valgt en farlig og upraktisk løsning ved døren, hvorfor man er ansvarlig for uheldet.

Virupskolen er en mindre skole i landsbyen Hjortshøj, og ulykken skete i ugen før skolestart efter sommerferien.

Kvinden var ansat som rengøringsassistent på skolen. 2. august 2012 skulle hun gøre rent i de lokaler, der bliver brugt til skolefritidsordningen.

Denne del af skolen ligger ud til et naturområde, hvor der blandt andet er bålplads. Fra området er der adgang gennem en dobbeltdør, der også fungerer som flugtvej.

Foran døren er der en 2,2 meter dyb kælderskakt, og over denne skakt lå en såkaldt elefantrist. Da skakten samtidig er nedgang til et teknikrum, er elefantristen delt i to.

2. august var en meget varm dag, og kvinden åbnede døre og vinduer for at få gennemtræk. Hun åbnede også yderdøren og ville sætte en dørstopper i klemme. Da hun trådte ud på risten, vippede den, og hun faldt ned i skakten og slog sig slemt.

Hun er fortsat sygemeldt.

Ifølge en syns-og skønsmand var risten så dårligt konstrueret, at det kun var et spørgsmål om tid, inden der ville ske et uheld.

Vestre Landsret lægger afgørende vægt på skønsmandens forklaring og dømmer kommunen til at betale 229.224 kroner i erstatning.

Hertil kommer 48.602 kroner i sagsomkostninger til 3F, der førte sagen

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.