Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aarhus sikrer sig eftertragtet kræftcenter

Skejby er for næsen af Rigshospitalet blevet udpeget til at huse et nyt kræftcenter, som begge hospitaler havde lagt billet ind på.

Arkivfoto af strålekanon på Aalborg Sygehus.
Arkivfoto af strålekanon på Aalborg Sygehus.

Aarhus er det bedste sted at placere et nyt center for partikelterapi til kræftpatienter, vurderer et internationalt ekspertpanel. Dermed er Rigshospitalet i København blevet forbigået.

- Vi er selvfølgelig glade for, at ekspertisen peger på Aarhus. Jeg er ikke i tvivl om, at det skyldes det tætte samarbejde mellem sygehuset i Skejby og Aarhus Universitet, siger Bent Hansen (S), formand for Region Midtjylland, til jp.dk.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har i samråd med et internationalt ekspertpanel udpeget Det Nye Universitetshospital i Skejby som det mest oplagt sted at placere centret. Dermed kan danske kræftpatienter se frem til en mere avanceret strålebehandling, hvis den fornødne finansiering vel og mærke kommer på plads.

- Der er stadig et godt stykke vej igen, før vi har et dansk partikelcenter, men hvis det lykkes at finde midler til at finansiere projektet, kan vi styrke behandlingen af særlige kræftformer, ikke mindst hos børn. Partikelterapi er en mere skånsom behandling, som kan give mindre risiko for alvorlige bivirkninger end almindelig strålebehandling. Derudover vil forskningen blive styrket, siger Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Det forventes, at der i løbet af 2013 på baggrund af finansieringsplanen kan tages stilling til, om der skal bygges et dansk anlæg for partikelterapi til kræftpatienter i Skejby.

Sundhedsministeriet beskriver partikelterapi som en lovende kræftbehandling, der især kan komme kræftramte børn og voksne med kræft i hoved- og halsregionen til gode.

I forhold til konventionel strålebehandling er der desuden en mindre risiko for skader på raskt væv og organer.

Det internationale ekspertpanel, som har peget på Skejby, vurderer, at 1.200-1.800 patienter om året potentielt vil kunne få gavn af partikelterapi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.