Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aarhus sætter i år jægere ind i kampen mod måger

Kampen mod sølvmåger fortsætter i 2016 i Aarhus Kommune, hvor jægere nu får lov til at skyde mågerne.

ARKIVFOTO: Måger terroriserer i midtbyen i Aarhus.
ARKIVFOTO: Måger terroriserer i midtbyen i Aarhus.

I Aarhus Kommune har man længe været godt trætte af måger.

Sølvmågen, der er den mest almindelige mågeart af de stor måger i Danmark, er blevet en decideret plage for mange af kommunens beboere.

Og det får nu kommunen til at indlede et samarbejde med lokale jægere i 2016, der skal bekæmpe de larmende fugle.

- Vi har kontakt til en række jægere, som vil hjælpe de ejere af ejendomme, der oplever store problemer med sølvmågerne, siger afdelingschef Anders Maltha Rasmussen fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Allerede i 2015 fik ejere af 24 ejendomme lov til at bekæmpe mågerne, som de måtte skyde med et luftgevær på deres egen ejendom.

Men mågeskrigene generer forsat beboerne så meget, at kommunen nu også giver jægerne lov til at skyde mågerne for at gøre bestanden mindre i 2016.

- Reguleringen vil enten ske ved, at mågerne bliver skudt med et særligt luftgevær eller ved, at man fjerner reder og æg, siger Anders Maltha Rasmussen, der også understreger, at reguleringen naturligvis kun sker der, hvor det er praktisk og sikkerhedsmæssigt muligt.

Der vil være tale om frivillige og lokale jægere, som kommunen har indledt et samarbejde med via Dansk Jægerforbund.

Samtidig har borgere mulighed for inden 1. marts at søge om tilladelse til at bekæmpe fuglene.

Det sker ved, at man giver Aarhus Kommune en fuldmagt til, at kommunen kan søge tilladelse hos Naturstyrelsen til at bekæmpe fuglene.

Mågekrigen i Aarhus har stået på i flere år. Allerede i 2014 modtog kommunen omkring 100 klager fra beboere.

Flere lokale er også gået engageret ind i kampen mod fuglene ved blandt andet at lave facebooksider, der er dedikeret til sagen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.