Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aarhus-professor udnævnt til økonomisk vismand

Økonomi- og indenrigsministeren har udnævnt professor Michael Svarer til nyt medlem af Det Økonomiske Råd.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har mandag udnævnt professor i økonomi Michael Svarer fra Aarhus Universitet til vismand og dermed nyt medlem af formandskabet for De Økonomiske Råd.
Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har mandag udnævnt professor i økonomi Michael Svarer fra Aarhus Universitet til vismand og dermed nyt medlem af formandskabet for De Økonomiske Råd.

Fra 1. januar 2013 bliver Michael Svarer, der er professor i økonomi ved Aarhus Universitet, en del af Det Økonomiske Råd.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har udpeget Svarer som afløser for professor Michael Rosholm, der har været medlem af rådet siden 2006.

Den 41-årige professor er beæret over at blive en del af Det Økonomiske Råd.

- Jeg glæder mig til at indgå i det samarbejde, der er omkring at producere vismandsrapporter, siger Michael Svarer og pointerer, at rådet har produceret mere end 100 vigtige rapporter i de 50 år, som det har eksisteret.

- Den indflydelse, som de rapporter har haft på den økonomiske og politiske udvikling, er ret markant. Så jeg synes, det er en meget fin institution, og jeg er meget stolt over at skulle være med til at videreføre arbejdet, siger Michael Svarer.

Den kommende vismand glæder sig til at bidrage til den fælles produktion og med sin ekspertise.

- Mine spidskompetencer i forhold til de andre vismænd er arbejdsmarkedet og empirisk analyse, hvor man går ud og laver statisk analyse af forskellige områder, siger Michael Svarer.

Han fortsætter sit virke på Aarhus Universitet, men forventer at vismandsarbejdet kommer til at ændre på hans hverdag.

- Det kommer nok til at tage noget af tiden, men forhåbentlig kan det også være med til at give bedre undervisning, siger Michael Svarer.

Fra 1. januar består Det Økonomiske Råd af professor Hans Jørgen Whitta-Jacobsen (formand), Københavns Universitet, professor Claus Thustrup Kreiner, Københavns Universitet, professor Michael Svarer, Aarhus Universitet, samt professor Eirik Schrøder Amundsen, Københavns Universitet og Bergens Universitet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.