Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aarhus omlægger busruter af frygt for sikkerheden

Aarhus Sporveje har valgt at omlægge en busrute mellem midtbyen og Tilst, efter at der syv gange siden slutningen af december er blevet kastet sten efter bussen.

Passagererne og buschaufførerne på rute 3A mellem Aarhus centrum og forstaden Tilst må for en stund finde sig i, at bussen ikke kører den sædvanlige rute. Det har Aarhus Sporveje nemlig vurderet var for farligt, efter at endnu ukendte gerningsmænd flere gange har kastet sten efter bussen nær stoppestedet Tilst Skolevej, oplyser Jyllands-Posten Aarhus.

»Vores chauffører er blevet utrygge ved at køre ruten. Det er farligt for både chaufførerne og vores kunder, når ruderne bliver smadret. Derfor reagerer vi ved at afholde et krisemøde,« siger buschef ved Aarhus Sporveje, Frits Vittrup til JP Aarhus.

Ved stenkastene er der blevet smadret ruder, og derudover er en chauffør blevet ramt på skulderen, mens en anden har fået glassplinter i ansigtet.

Til krisemødet, hvor der var en medarbejder fra Østjyllands Politi og en SSP-repræsentant (skole, socialvæsen og politi) til stede, blev der dog ikke truffet nogle permanente beslutninger, da man endnu ikke ved præcist, hvordan problemet bedst løses.

»Vi fik sat noget i værk. Jeg fortalte baggrunden for at trække busserne væk, og så har jeg efterspurgt løsninger på problemet. Politiet og SSP-repræsentanten er nu gået i tænkeboks for at finde ud af, hvordan opgaven skal gribes an. Før vi igen kører den oprindelige rute, skal jeg være overbevist om, at de tiltag, man agter at gøre, skaber tryghed hos mig og vores chauffører,« siger Frits Vittrup.

Af samme årsag vil der blive holdt endnu et møde i næste uge, hvor flere af kommunens ansatte kan deltage.

Indtil der findes en løsning på problemet, kører linje 3A og natbus 44 ikke ad Tilst Skolevej i begge retninger, derimod vil busserne køre fra Anelystvej ad Viborgvej frem til rundkørslen, hvorfra bussen vil køre videre ad Tilst Vestervej, oplyser Midttrafik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.