Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Årets første storm: Danmark slap med skrækken

Fredagens stormvejr betød forhøjet vandstand i dele af landet, men skabte ellers ikke nogen skader.

Årtets første større voldsomme storm ramte fredag den 2. januar på den jyske vestkyst , og især i det nordlige som her ved Vorupør syd for Hanstholm.
Årtets første større voldsomme storm ramte fredag den 2. januar på den jyske vestkyst , og især i det nordlige som her ved Vorupør syd for Hanstholm.

Fredag aftens stormvejr fik det til at ruske i træer og vandstanden til at stige flere steder i Danmark. Men derudover slap landet uskadt igennem blæsevejret, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Stormvejret kulminerede ved midnatstid, hvor vandet i Vadehavet steg med op til 2,70 meter.

»Men det er ikke kritisk. Digerne er fire til fem meter høje,« siger DMIs vagthavende Mogens Rønnebek.

DMI havde fredag aften varslet om forhøjet vandstand i Vadehavet på 2,50 til 2,80 meter.

Tidlig lørdag morgen kan andre dele af Danmark også forvente forhøjet vandstand, forklarer Mogens Rønnebek. Det drejer sig om Limfjorden, Kattegat og Odense Fjord. Men igen uden, at det bliver kritisk. Bornholm er også fortsat lørdag morgen udsat for blæsende vejr, og DSB har blandt andet aflyst en planlagt afgang til øen lørdag morgen, da færgen fra Ystad er aflyst på grund af vejrudsigten.

Blæsevejret aftager i løbet af lørdag formiddag, og søndag kan det blive helt godt vejr, forklarer Mogens Rønnebek.

»Det blæser lørdag morgen ved Vadehavet og generelt i den sydlige del af landet med kuling fra vest og med vindstød op mod stormstyrke. Men det aftager langsomt hen over dagen, hvor vinden drejer om i nordvest. Samtidig med den aftagende vind kommer der også færre byger og lidt mere sol, og lægger op til en rimelig pæn søndag med solskin til de fleste,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.