Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aalborg bliver værtsby for landsstævnet i 2017

Efter en grundig udvælgelsesproces er Landsstævneudvalget nået frem til en beslutning om at gøre Aalborg til værtsby for Landsstævne 2017.

Landsstævne. Efterskoler afslutnings-opvisning. Haderslev. Foto: Flemming Krogh
Landsstævne. Efterskoler afslutnings-opvisning. Haderslev. Foto: Flemming Krogh

Onsdag blev det afgjort, hvilken dansk by, der i 2017 får det eftertragtede hverv som værtsby for landsstævnet, en sportsfestival, som afholdes hvert fjerde år og tiltrækker tusindvis af deltagere. Aalborg blev den heldige vinder af værtskabet.

-Vi synes, at mulighederne for at lave et kompakt og godt landsstævne rundt omkring havnefronten i Aalborg var en spændende variation til det, vi kender fra de andre landsstævner. Så det var det, der gjorde, at Aalborg lige sneg sig foran de andre gode ansøgere, siger formand for DGI Søren Møller til Berlingske Nyhedsbureau.

Valget stod mellem Viborg, Vejle, Holstebro, Aalborg og Slagelse Kommune, der alle i løbet af efteråret har gjort deres bedste for at imponere komiteen fra DGI, som har læst ansøgninger og været på besøg i byerne for at vælge den bedste værtsby til Landsstævne 2017.

Inden afgørelsen udtalte Søren Møller, at det havde været en svær beslutning, da alle fem kommuner kunne leve op til komiteens krav til faciliteter og størrelse. Men det var altså Aalborg, der havde den særlige stemning i byen, som gjorde forskellen.

- Vi mener, at stævneoplevelsen vil blive lige lidt bedre i Aalborg end i de andre byer. Men det var en tæt afgørelse, og det var nogle gode bud, vi havde, så det er bestemt ikke, fordi de andre faldt igennem. Vi synes bare, at her var et anderledes bud, som var særligt spændende, siger Søren Møller.

Og der er i det hele taget stor interesse for landsstævnet. Allerede nu har DGI modtaget 17.400 tilmeldinger til Landsstævnet 2013 i Esbjerg. I Holbæk i 2009 var der cirka 25.000 mennesker i byen i løbet af de dage, festivalen varede, og det var noget byen kunne mærke.

- Det har gjort Holbæks navn kendt. Tilfredshedsundersøgelsen, som DGI lavede efterfølgende, viste, at det havde været et fantastisk stævne, og at mange havde givet udtryk for, at de gerne ville vende tilbage til byen, siger Torben Mortensen, der var projektleder, da landsstævnet blev afholdt i Holbæk.

Næste landsstævne finder sted i Esbjerg i sommeren 2013, og nu er det altså sikkert, at Landsstævnet 2017 skal afholdes i Aalborg 6.-9. juli 2017, hvor man allerede nu forventer omkring 25.000 deltagere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.