Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

91.500 har allerede set John Mogensen-film

Ole Bornedals »Så længe jeg lever« har haft den bedste premiereweekend for dansk film i næsten halvandet år.

Peter Bose og Christian Potalivo fra Miso film taler inden gallapremieren på Ole Bornedals nye spillefilm »Så længe jeg lever«, der handler om John Mogensens liv, tirsdag den 6. marts i Musikhuset Aarhus.. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018)
Peter Bose og Christian Potalivo fra Miso film taler inden gallapremieren på Ole Bornedals nye spillefilm »Så længe jeg lever«, der handler om John Mogensens liv, tirsdag den 6. marts i Musikhuset Aarhus.. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018)

91.500 personer har allerede set filmen »Så længe jeg lever« om den danske musiker John Mogensen, som fik premiere i torsdags.

Det er den bedste premiereweekend for en dansk film i næsten halvandet år. Og den bedste for et dansk drama siden »Jagten« for fem år siden.

Ole Bornedal er instruktør og manuskriptforfatter på filmen, der portrætterer John Mogensens liv.

»Filmen har haft en forrygende premiereweekend. Og det er samtidig Ole Bornedals bedste premiereweekend til dato,« siger Carsten Holst, chef for Den Vestdanske Filmpulje, som har støttet filmen, i en pressemeddelelse fra Filmby Aarhus.

Det er den bedste premiereweekend for dansk film siden »Klassefesten 3«, der havde premiere 6. oktober 2016.

Dansk film har ellers haft det svært siden 2016, hvor Danmark er røget fra en 3.-plads ned på en 9.-plads på listen over nationale films markedsandele i europæiske lande.

Det vil sige, at danskerne ser færre danske film i biograferne end tidligere.

»Så længe jeg lever« skildrer John Mogensens barndom, hans tid i kvartetten Four Jacks og hans efterfølgende solokarriere, indtil han døde som 48-årig i 1977. John Mogensen døde af et hjerteanfald som følge af et stort alkoholforbrug.

Filmens hovedrolle spilles af skuespiller Rasmus Bjerg, som har indspillet flere af John Mogensens klassikere og taget 12 kilo på til rollen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.