Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

9.-klasses elev blev alvorligt forbrændt under eksamen

Der gik ild i en drengs tøj, da han var til eksamen på en skole i Sønderborg mandag. Han er uden for livsfare.

En dreng blev fløjet til Rigshospitalets brandsårsafdeling efter en ulykke på en skole i Sønderborg mandag. Drengen er ikke i livsfare, har skolen fået oplyst af en læge og paramediciner. Han får formentlig ikke varige mén. Regionerne/arkiv/Free
En dreng blev fløjet til Rigshospitalets brandsårsafdeling efter en ulykke på en skole i Sønderborg mandag. Drengen er ikke i livsfare, har skolen fået oplyst af en læge og paramediciner. Han får formentlig ikke varige mén. Regionerne/arkiv/Free

En 9.-klasses elev fra Sønderborg blev mandag alvorligt forbrændt under sin afgangseksamen i naturfag.

Forbrændingen skete under et fysikforsøg på Humlehøj-Skolen i Sønderborg, skriver Jydske Vestkysten.

Drengen er ikke i livsfare, har skolen fået oplyst af en læge og paramediciner. Han får formentlig ikke varige mén.

»Ved eksamen mandag er der desværre sket et utilsigtet uheld. Der opstod en fejl ved et forsøg, der udløste en brand, der tændte ild i en elevs tøj,« siger skoleleder Frands Christensen til avisen.

På skolens hjemmeside beskrives episoden som et utilsigtet uheld.

»Der opstod en fejl ved et forsøg, der udløste en brand, der tændte ild i en elevs tøj.«

»Der blev hurtigt ydet førstehjælp af lærere og andet personale. Efter ankomsten af ambulance og akutlæge overtog de situationen. Eleven blev med helikopter fløjet til Rigshospitalets brandsårsafdeling,« står der på hjemmesiden.

Skolen skriver yderligere, at det har været en ubehagelig oplevelse for de lærere og elever, som har været tættest på uheldet. De har fået tilbudt krisehjælp, så de kan bearbejde episoden.

Ifølge JydskeVestkysten har Arbejdstilsynet været på skolen og undersøgt ulykken. Der er dog endnu ingen konklusion.

Ulykken medførte, at skolens efterfølgende eksamener i naturfag blev aflyst mandag og tirsdag. De bliver i stedet afholdt onsdag i næste uge.

Skolelederen oplyser, at forsøgene ikke vil blive gennemført. De vil i stedet blot blive stillet op og forklaret for at få ro på efter ulykken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.