Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

89-årig landmand fik fængselsdom for at rense sin egen tagrende

Landmanden Niels Kristensen fra Tvindelstrup ved Ringsted skulle 10 dage i fængsel for at rense sin egen tagrende ulovligt. Han slipper dog for fængslet

Det skriver landbrugsavisen.dk

Den 89-årige landmand kom på kant med loven, da han rensede sin egen tagrende.

Det begyndte en vinterdag i 2011, da en ansat hos Arbejdstilsynet gik forbi Niels Kristensens gård, mens han stod i en frontlæsser og rensede tagrenden i 2,85 meters højde. Det er ulovligt.

Det fik Arbejdstilsynet til at melde det til Politiet, som begyndte en sag om overtrædelse af Arbejdsmiljøloven. Noget, der ifølge Niels Kristensen selv, er helt hen i vejret.

- Jeg erkender, at jeg stod i frontlæsseren. Men jeg har ikke udsat nogen som helst for fare. Frontlæsseren er forsynet med en sikkerhedskasse, så siderne er cirka 115 cm høje, og det er komplet umuligt at falde ud. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig et sikrere sted at rense tagrende end i frontlæsseren, siger Niels Kristensen til Landbrugsavisen.

Niels Kristensen fik først en bøde på 25.000 kroner, men ankede dommen, og den 1. februar i år endte sagen så med en bøde på 10.000 kroner - eller ti dages fængsel.

- Jeg tager imod forvandlingsstraffen på 10 dages fængsel i stedet for at betale bøden. Det er jo nok min sidste chance for at prøve at sidde i fængsel,siger Niels Kristensen til Landbrugsavisen.

Imidlertid kan P4 Sjælland lørdag fortælle, at Niels Kristensen ikke kommer i fængsel.

- De vil ikke smide en 89-årig mand i spjældet, siger politiet. I stedet vil de gøre udlæg, siger en lettere skuffet Niels Kristensen til P4 Sjælland. Han havde håbet på at prøve at sidde i fængsel. Det har han nemlig aldrig prøvet.

Niels Kristensen har ifølge Landbrugsavisen renset sine tagrender med frontlæsseren i omkring 40 år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.