Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

88.000 franske tropper jagter terrorbrødre

Trods en gigantisk eftersøgning var de to mistænkte bag terrorangrebet på magasinet Charlie Hebdo endnu ikke blevet fanget i aftes. Jagten går i det nordlige Frankrigs skove og landsbyer.

Myndighederne har indledt den største menneskejagt i moderne fransk historie i jagten på de formodede gerningsmænd bag Charlie Hebdo-massakren.Foto: Christian Hartmann
Myndighederne har indledt den største menneskejagt i moderne fransk historie i jagten på de formodede gerningsmænd bag Charlie Hebdo-massakren.Foto: Christian Hartmann

Dag to i den største menneskejagt i nyere fransk historie endte ved redaktionens afslutning i aftes uden den forløsning, som Frankrig sukker efter.

Mere end 88.000 franske politimænd, gendarmer, specialstyrker og soldater jagter fortsat to franske brødre med algeriske rødder, som er mistænkt for terrorattentatet mod satirebladet Charlie Hebdo i Paris, hvor 12 personer blev dræbt onsdag.

Den franske premierminister, Manuel Valls, blev på radiokanalen RTL spurgt om, hvorvidt han frygter endnu et angreb:

»Det spørgsmål er helt legitimt. Det er åbenlyst vores største bekymring, og det er derfor, at tusinder af politi- og efterforskningsmandskab er blevet mobiliseret for at fange disse individer,« svarede han.

De to hovedmistænkte var onsdag aften som sunket i jorden. Mens grusomheden i angrebet på Charlie Hebdo-redaktionen gik op for omverdenen, stak de formodede gerningsmænd, brødrene Said og Chérif Kouachi, af fra redaktionslokalerne i det centrale Paris under heftig ildkamp med fransk politi.

Sporet blev koldt, men efterforskningen af Said og Chérif Kouachi samt en tredje person fortsatte natten igennem. Den tredje mand, en 18-årig, meldte sig selv lidt over midnat, da hans navn på sociale medier blev kædet sammen med terrorangrebet. Det er endnu uvist, hvilken rolle – hvis nogen – han har spillet i sagen, men ifølge franske medier er han under mistanke for at have været chauffør for de hovedmistænkte. Tidligt torsdag valgte de franske politimyndigheder at offentliggøre navne og billeder af de to gerningsmænd, der stadig var på fri fod, og det gav senere et vigtigt tip.

En tankpasser identificerede ifølge franske medier de to brødre torsdag morgen syd for byen Longpont, som ligger nordøst for Paris, da de angiveligt stjal mad og brændstof fra tankstationen. Vidner forklarede også, at de havde set automatvåben og en granatkaster i bilen. Gerningsmændene affyrede ifølge vidnerne skud ved tankstationen.

Kort efter rapporterede lokale medier om massive troppebevægelser og helikopter-aktivitet i regionen. Det stod hurtigt klart, at de franske myndigheder fokuserede menneskejagten omkring byerne Crépy-en-Valois og Villers-Côtterets, som ligger godt 90 kilometer nordøst for Paris. Flere veje i området, herunder indfaldsveje til Paris, blev torsdag afspærret, og alarmberedskabet blev hen på eftermiddagen hævet til det højeste niveau i den nordlige Picardie-region.

Omkring 88.000 personer deltager i klapjagten på de to Kouachi-brødre. Hen under aften i går forlød det i franske medier, at brødrene angiveligt har fortsat deres flugt til fods i området med blandt andet Puma-helikoptere med varmedetektorer og de franske gendarmers specialstyrker, GIGN, i hælene. GIGN er et af verdens ældste og mest berygtede antiterrorkorps.

Alligevel er det lykkedes de mistænkte at undslippe de franske politimyndigheder, som sent i går gik fra hus til hus i eftersøgningen. Seneste meldinger lyder på, at brødrene kan have søgt tilflugt i en nærliggende skov.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.