Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

8.500 tip om mistænkelige transaktioner: »Bagmandspolitiet bør styrkes i kamp mod hvidvask«

Bagmandspolitiet har fået 8500 tip om mistænkelige transaktioner fra danske banker i første halvår.

Bagmandspolitiet burde få tilført flere ressourcer til bekæmpelsen af hvidvask, mener bankernes interesseorganisation Finans Danmark
Bagmandspolitiet burde få tilført flere ressourcer til bekæmpelsen af hvidvask, mener bankernes interesseorganisation Finans Danmark

Bunken med tip om mulig pengehvidvask vokser hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) - populært kaldet bagmandspolitiet.

Danske banker har sendt 8500 underretninger om mistænkelige transaktioner i første halvår, viser nye tal.

Det skriver Børsen.

Det svarer til knap 50 tip om dagen. Sidste år sendte bankerne 13.400 underretninger - eller knap 37 om dagen i gennemsnit.

De havner alle hos Hvidvasksekretariatet i Søik, hvor der sidder 14 medarbejdere.

Det er ikke nok, mener Kenneth Joensen, juridisk direktør i bankernes interesseorganisation, Finans Danmark.

- Vi mener, at Hvidvasksekretariatet burde tilføjes flere ressourcer. Der er mange ansatte i bankerne, der arbejder med hvidvask, så vi vil sikre, at vi får mest muligt ud af de ressourcer, når de kommer til myndighederne, siger han.

En tilsvarende opfordring kommer fra Merete Drewsen, næstformand i Transparency International.

- Der kan sættes spørgsmålstegn ved, hvorvidt Søik og Finanstilsynet har tilstrækkelige ressourcer til at følge op på alle underretningerne, siger hun til Børsen.

Søik har fået 11.400 tip om hvidvask i første halvår af 2017 mod 18.700 hele sidste år.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har ingen kommentarer til ressourcesituationen i Søik. Ministeriet henviser til en politisk aftale fra juni, som blandt andet skal føre til en strategi for bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) henviser til, at Finanstilsynet er blevet bevilget seks millioner kroner og på den baggrund har oprettet en særskilt enhed med særligt fokus på hvidvaskområdet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.