Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

70.237 danskere løber fødselsdagsløb med kronprinsen

Royal Run runder 70.000 tilmeldte og kan ifølge arrangør blive en af verdens største løbeevents nogensinde.

Kronprins Frederik indleder i morgen i Aalborg sin løbeturné »Royal Run« i anledning af sin 50 års fødselsdag, men døjer med rygproblemer, fortæller han i en video, som kongehuset har offentliggjort på Facebook. Arkivfoto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Kronprins Frederik indleder i morgen i Aalborg sin løbeturné »Royal Run« i anledning af sin 50 års fødselsdag, men døjer med rygproblemer, fortæller han i en video, som kongehuset har offentliggjort på Facebook. Arkivfoto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

70.237 danskere ifører sig 2. pinsedag løbeskoene og løber fødselsdagsløb med kronprins Frederik.

Det er den aktuelle status for antallet af tilmeldinger til Royal Run søndag sidst på eftermiddagen.

- Set i forhold til, hvor vi var, da vi startede, er det over al forventning, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

- Med 70.000 deltagere samlet set er det ikke noget dårligt bud, at Royal Run bliver verdens største løbeevent i 2018 og et af de største løb gennem tiderne, siger han.

Hvor stort det bliver, vil han dog vente med at konkludere på, til løbene er afviklet, og det endelige antal deltagere er registreret.

Et andet stort motionsløb på dansk-svensk grund var Broløbet over Øresund i 2000 med omkring 80.000 deltagere.

Tilmelding til Royal Run lukker først ved midnat. Men flere af løbene - især distancen One Mile - det svarer til 1,609 kilometer - er fuldt bookede.

Fire byer som perler på en snor

Den løbeglade kronprins lægger ud i Aalborg mandag morgen klokken 9. Herefter følger de øvrige løb i byerne Aarhus, Esbjerg og Odense som perler på en snor. I de fire byer skal kronprinsen løbe 1,609 kilometer.

I Odense får kronprinsen følgeskab af kronprinsesse Mary, der selv deltager og løber ruten på ti kilometer.

Sidst på eftermiddagen når kronprinsen København, og her er det hans tur til at løbe den lange distance.

Jakob Larsen hæfter sig ved, at mange af de tilmeldte er nye løbere.

På den korte distance er det hver tredje tilmeldte, som er nybegynder.

- Det er glædeligt, at vi har lavet et tiltag, som de har lyst til at være med i.

- Vi forventer, at en væsentlig del af dem får mod på lidt mere og vil deltage i forskellige løbsarrangementer rundt om i Danmark, siger Jakob Larsen.

På Kongehusets facebookside fortæller kronprinsen om sine rygproblemer:

Kronprinsen meddelte søndag, at han ser frem til at løbe med danskerne, men dæmpede samtidig forventningerne til sine egne præstationer:

- Jeg har døjet med nogle rygproblemer i den seneste tid, som gør, at jeg ikke kan løbe, som jeg gerne ville, siger han i en video, som kongehuset har offentliggjort på Facebook.

- Der bliver ikke tale om de helt store rekorder fra min side, men jeg stiller til start i samtlige byer, og jeg glæder mig til at se alle derude, siger han.

Royal Run er en fejring af, at kronprinsen lørdag 26. maj runder 50 år.

Bag arrangementet står Dansk Atletik Forbund, DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.