Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

70-årig jæger er frikendt efter anskydning af turists bil

Retten i Svendborg har frikendt en 70-årig mand, der meldte sig selv til politiet efter jagtuheld i 2015.

En 70-årig jæger er blevet frikendt ved Retten i Svendborg, efter at han sidste år kom til at ramme en bil med et projektil. Billedet er et arkivfoto. Free/Colourbox
En 70-årig jæger er blevet frikendt ved Retten i Svendborg, efter at han sidste år kom til at ramme en bil med et projektil. Billedet er et arkivfoto. Free/Colourbox

Svendborg. En 70-årig jæger fra Langeland slipper for at skulle betale bøde, efter at han i maj sidste år kiksede sit skud mod en buk og i stedet ramte sideruden på en bil.

Det er blevet afgjort i Retten i Svendborg, hvor han tirsdag er blevet frikendt.

Manden var blandt andet tiltalt for at overtræde jagtlovens paragraf 22, stk. 1, nummer 2, som lyder, at "ingen må udøve jagt på en måde, der skader personer, husdyr eller genstande eller udsætter personer for nærliggende fare for at blive skadet".

Mandens forsvarsadvokat, Daniel Rosenkilde Larsen, er godt tilfreds med frikendelsen.

- Argumentet herfra var, at anklagemyndigheden ikke har løftet bevisbyrden, i forhold til at bevise at min klient har handlet uagtsomt, siger han.

Det skulle blandt andet bevises, at kravene til kuglefang ikke var opfyldt. Kuglefang er for eksempel bakker eller træer i landskabet, der kan fange vildfarne kugler.

- Fra det sted, hvor skuddet blev affyret, og hen til dyret, som han skød efter, har der været tilstrækkeligt med kuglefang, har teknikere vurderet, siger forsvareren.

Derudover var den 70-årige mand tiltalt for at have skudt efter bukken efter solnedgang.

- Retten har nok bevismæssigt lagt til grund, at det var usikkert, om man kunne fastslå, at skuddet blev affyret efter solnedgang, siger forsvarsadvokaten.

Det var en 36-årig turists bil, der 17. maj 2015 blev ramt af skuddet fra den nu frikendte mand. Projektilet ramte bilens bilrude og landede på bilens instrumentbræt. Turisten var på vej hjem fra en fisketur ved Hou Fyr på Langeland.

Dagen efter episoden meldte den 70-årige mand sig selv til politiet.

- Man må nok konkludere, at det var min klients kugle, der blev fundet i bilen.

- Men der er ikke objektivt ansvar. Så man kan ikke sige, at bare fordi skuddet kom fra hans gevær, så må han have gjort noget forkert, lyder det fra Daniel Rosenkilde Larsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.