Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

69 bandefolk løslades i Aarhus efter uroligheder - kun en kræves fængslet

Politiet måtte fredag skride talstærkt ind i forbindelse med interne uroligheder i bandemiljøet i Aarhus.

ARKIVFOTO: Loyal To Familia (LTF) har skrevet deres navn på en lukket butik i Tingbjerg nord for København. Fredagens uroligheder udspringer tilsyneladende af den københavnske bandes ambitioner om at etablere sig i Aarhus.
ARKIVFOTO: Loyal To Familia (LTF) har skrevet deres navn på en lukket butik i Tingbjerg nord for København. Fredagens uroligheder udspringer tilsyneladende af den københavnske bandes ambitioner om at etablere sig i Aarhus.

Efter en omfattende anholdelsesaktion i Aarhus fredag aften har Østjyllands Politi lørdag valgt at løslade 69 af de i alt 70 anholdte bandefolk.

»Vi har besluttet, at kun én af dem skal i grundlovsforhør. Han sigtes for besiddelse af narko,« siger vagtchef Jes Frederiksen.

Fredagens uroligheder udspringer tilsyneladende af den københavnske bande Loyal To Familias ambitioner om at etablere sig i Aarhus.

Politiet følger udviklingen tæt, og fem af gruppens medlemmer blev allerede fredag klokken 18.15 anholdt i bebyggelsen Bispehaven i det vestlige Aarhus.

Årsagen var forskellige former for lovovertrædelser.

»Vi ved, at de er på vej hertil, og derfor besluttede vi at udvise rettidig omhu og følge dem tæt for at undgå sammenstød med andre bander,« sagde politiinspektør Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi fredag aften.

Knap halvanden time senere var den gal lidt længere vestpå, i Gellerup.

Her måtte over 60 personer føres væk, efter at også de brød loven på en række områder. Der er hovedsageligt tale om overtrædelser af ordensbekendtgørelsen.

»De blev anholdt for forskellige forseelser, blandt andet maskering og for ikke at efterkomme politiets ordrer. Der blev fundet et større antal slagvåben og stikvåben på stedet, hvor masseanholdelsen skete,« lød det fra politiet i en meddelelse natten til lørdag.

I løbet af natten har politiet imidlertid vurderet, at beviserne kun rækker til at varetægtsfængsle en af de mange anholdte.

»De resterende 69 er blevet løsladt løbende gennem natten og morgenen,« siger Jes Frederiksen.

Han understreger, at flere af mændene fortsat er sigtet, men at der altså ikke er grundlag for at kræve dem fængslet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.